Haydi Kırklareli, desteğini onlardan esirgeme!

Haydi Kırklareli, desteğini onlardan esirgeme!

Haziran 2008 tarihinde Bolu'da yapılan terfi ligi maçlarında başarılı performans sergileyerek Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nca organize edilen Masa Tenisi 2. liginde oynamaya hak kazanan Gençlikspor Masa Tenisi Bayan Takımı artık zirve yarışında son kozların oynanacağı, çok büyük rekabetlerin yaşanılacağı ve takımımızın 1. lige çıkma ihtimalinin bulunduğu, bunun büyük ihtimalle gerçekleşeceği 17–19 Nisan 2009 tarihlerinde Bursa' da yapılacak olan son etap için bütün hazırlıklarını tamamlandı.

Masa Tenisi il temsilcisi ve Gençlikspor kulüp antrenörü Soner Polat yaptığı açıklamada 1. lig için özellikle eski Fenerbahçe Masa Tenisi takımında oynayan Süper Lig oyuncusu Özge Selay Birden’in transferinin takımımıza büyük bir güç kattığını, altyapıdan yetişen sporcularımızın da form durumlarının bu transferle birlikte üst düzeye yükseldiğini, kendilerine olan özgüvenlerinin çok daha fazla arttığını, sadece maç tecrübelerinin eksik olduğunu belirterek bunun da bol bol maç yaparak giderileceğini söyledi.

Polat; “Sporcularımız için ligde oynamak çok büyük bir şans. Il merkezimizden daha önce ligde hiçbir takım bu fırsatı yakalayamamıştır. Bu başarının bize nasip olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu başarımızı arttırıp 1. lige çıkarak ilimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil etmeye gayret göstereceğiz.

Soner Polat sözlerine şöyle devam etti; “Bu müsabakalara katılabilmemiz için kulübümüze sponsorluk anlamında maddi destek verilmesi şart, aksi halde bizlerin bu müsabakalara katılması çok zor.  Benim Kırklareli esnaf ve iş adamlarından istediğim; bizlere maddi destek vermeleridir. Bizler de onların reklâmlarını alarak, müsabakalarda onların reklamlarını yaparak geri dönüşüm sağlayabiliriz. Bilindiği gibi amatör spor kulüpleri ancak sponsor desteğiyle ayakta durabilen kulüpler… Asıl önemli olan da spor kulüplerine yapılacak olan bağışlardır. Bu bağışlar tamamen vergiden muaf tutularak vergi gelirlerinden düşülmektedir ki, bu çok önemli bir ayrıntıdır. Masa Tenisi Federasyonu da Süper Lig ve 1. Lige katılan takımlara ücret öderken, 2. Ligde mücadele eden takımlara ücret ödememektedir, bu da bizim müsabakalara gidiş-gelişimizde sıkıntıya neden olmaktadır. Bu konuda esnafımızın duyarlı davranacağından eminiz.”

İlimizi Bursa’da yapılacak olan 2. lig son etap maçlarında Özge Selay Birden, Elif Büşra Polat, Damla Üzel, Büşra Kocadağ ve Figen Yalçın’dan oluşan takımımız, Kırklareli’ni en şekilde temsil edecekler. Onlara şimdiden başarılar diliyor, 1. lig vizesi alarak ilimize döneceklerine olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.