Haydi minikler, okula

Haydi minikler, okula

Ana sınıfı öğrencileri ve Ilkokul 1. sınıf öğrencileri Pazartesi günü ders yapacaklar. Bu kapsamda 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Ilköğretim Haftası kutlama programı da belli oldu. 14-18 Eylül tarihlerinde kutlanacak haftanın açılış töreni 14 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek.

Ilk olarak saat 10.00’da ilimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni yapılacak. Aynı gün Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu’nda bir anma töreni de düzenlenecek. Saat 10.30’da saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile başlayacak olan tören, haftanın anlam ve önemine dair konuşmalar ile devam edecek.  Öğrenciler tarafından “Atatürk, Vatan ve Bayrak” konulu şiirlerin okunmasının sonrasında ise bir grup 8. sınıf öğrencisi, 1. sınıf öğrencisine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeğini sunacaklar.

Tören, Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile son bulacak.

Yine aynı gün dört Ilköğretim öğrencisi Valilik Makamı’nı, Garnizon Komtanlığı’nı, Belediye Başkanlığı’nı ve Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret edecek. Ayrıca hafta boyunca, okulların yetiştirdiği örnek insanlar, okullarını gezip, burada konuşma yapmaları sağlanacak. Şehit öğretmen ailelerinin ziyaret edilmesinin yanı sıra 15 Eylül Salı günü saat 14.00’de Il Halk Eğitim Merkezi ve ASO salonunda “Çocuğum Okula Başlıyor” konulu bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Hafta boyunca; okullar gezilecek, çeşitli kongerans ve seminelre de düzenlenecek.24 Eylül yarihinden itibaren ise bütün Anaokulu ve ILköğretim Okullarında şenlikler düzenlenecek.

Minikler Pazartesi günü okul yollarına düşecek, ağabeyleri ise 24 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacaklar.