Hayrunnisa Gül'ün Manevi Kızı Edirne'den

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen ve sosyal sorumluluk projesi olan, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi''ne kabul edilen Meriç ilçesinden Meriç Çok Programlı Lisesi 10. sınıf öğrencisi Seyhan Çelikdemir, Hayrünnisa Gül'ün manevi kızı olmanın gururunu yaşıyor.

     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, projenin başlangıcı ve öğrencilerle tanışmak amacıyla 18 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde tören gerçekleştirildiğini ve törene Edirne'den seçilen öğrenci Seyhan Çelikdemir ile proje sorumlusu Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Merter ve öğretmeni Huriye Bulut'un katıldığı belirtildi.
     Törenin açılış konuşmasını yapan Hayrünnisa Gül'ün, ''Ülkemizin dört bir yanından bizlere neşe, canlılık ve dinamizm getiren sevgili gençler hepiniz hoş geldiniz'' diyerek öğrencileri selamladığı, ''81 ilden seçilen 81 öğrenciyi eğitim hayatları boyunca himayesine aldığını, öğrencilerin kendisini anneleri olarak kabul etmelerini ve her türlü maddi manevi yardımı yapacağını'' belirttiği bildirildi.
     Gül'ün öğrencilerle tek tek ilgilenerek, her bir öğrenciye içinde notbook bilgisayar olan hediye paketleri verdiği kaydedildi.
     Proje tanıtımına katılan ünlü futbolcu Emre Belözoğlu, Gül'e proje için teşekkür ederek, ''Onlar bizden daha şanslı çünkü onların ikinci bir annesi var'' diye konuştu.
     Galatasaray'ın milli futbolcusu Servet Çetin ise kendisinin de benzer zorlukları yaşadığını anlatarak, ''Onlar zaten seçilmiş insanlar. Ben de zor şartlar altında çalıştım. Çok çalışır ve inanırlarsa bizden daha iyi yerlere gelebilirler'' şeklinde konuştu.
     Gül, Cumhurbaşkanlığının Resepsiyon Salonu'nda öğrencilere verilen ikramlar esnasında tek tek yanlarına giderek, onlarla tanıştı ve sohbet etti.
     Yaşadıkları zor şartları anlatan bazı çocuklar ise, geleceğe daha umutlu baktıklarını söylediler.
     Çelikdemir ise, şunları kaydetti:
     ''Bu proje benim için büyük bir şans. Derslerinde ve sporda başarılı öğrencilerin böyle bir şansı yakalaması güzel bir fırsat. Bu projeye katılan tüm öğrenciler adına Hayrünnisa hanıma, bize yaptığı bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarımı daha da arttırmayı içtenlikle istiyorum, bunun için de çok çalışacağım. Ailem zaten bana bu konuda her zaman destek veriyor, Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül hanımefendinin ve ailemin benim için verdikleri emekleri boşa çıkarmayacağım, öğretmen olmayı istiyorum.''
     Çankaya Köşkü'nde Gül'ün misafiri olan çocuklar daha sonra Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni de gezdikten sonra Cumhurbaşkanlığı görevlilerince illerine uğurlandılar.