"Hayvanlarımızın tüm bakım ve ihtiyaçları Belediyemizce memnuniyet ve özveri ile karşılanmaktadır"

'Hayvanlarımızın tüm bakım ve ihtiyaçları Belediyemizce memnuniyet ve özveri ile karşılanmaktadır'

Kırklareli Belediyesi yerel bir gazetedeki ''04 Ekim Dünya Hayvanlar Gününde bir Sokak Hayvanı sahiplenin'' başlıklı haber ile ilgili olarak, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, söz konusu kampanya hakkında Belediye Başkanlığı’nın bilgisi ve haberi olmadığı belirtilirken, hayvanlarımızın tüm bakım ve ihtiyaçlarının Belediye tarafından memnuniyet ve özveri ile karşılandığı vurgulandı.

Açıklamada konu hakkında şunlar kaydedildi;

“01/ 10/ 2009 tarihinde Belediye Başkanlığımızın bilgisi dışında yerel bir gazetede yayınlanan ''04 Ekim Dünya Hayvanlar Gününde bir Sokak Hayvanı sahiplenin'' başlıklı haberin içeriğinde bulunan sahiplenme kampanyası ve ilimiz caddelerine asılan yazılı bildirilerden Başkanlığımız haberdar değildir.

Başkanlık Makamımız başta olmak üzere Basın Yayın ve Halkla Ilişkiler Müdürlüğümüze ve Veterinerlik Işleri Müdürlüğüne bağlı Barınak Yetkililerine sözlü ya da yazılı olarak, ortak çalışma teklifi yapılmamıştır. Afişler Sokak Hayvanlarının bakımından sorumlu Belediyemiz bilgisi dışında basılmış ve dağıtılmış olup,  başlatılan kampanya detayları yerel basından okunmuştur.

Belediye Başkanımız Av. Cavit Çağlayan’ın her türlü sosyal sorumluluk projesine destek, işbirliği ve çok önem verdiğini, yapılan çalışmaları her zaman yakından takip ettiğini hatırlatma ihtiyacımız bu noktada doğmuş olup Sokak Hayvanları Derneği yöneticilerini bugünden itibaren bu tarz işbirliği gerektiren proje ve konular ile ilgili bilgi paylaşımına davet ediyoruz.

Hayvanlarımızın tüm bakım ve ihtiyaçları Belediyemizce memnuniyet ve özveri ile karşılanmaktadır. Barınağımız sakinleri sokak hayvanlarımız, şayet evlat edinilecekse bu konuda Başkanlığımıza bağlı Müdürlüğümüzden gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.

Hal böyleyken Hayvan Hakları ile ilgili çeşitli çalışmalar yapan Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'nin tarafımıza maddi ve olumlu manevi desteği ve katkısı bulunmamaktadır.