Hayvanseverler TDP'lerin hayvanlara kötü muameleye müdahale etmesini istiyor

Hayvanseverler TDP'lerin hayvanlara kötü muameleye müdahale etmesini istiyor

Kırklareli Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkına Saygı Platformu Başkanı Ülfet Işıkalp, sokak hayvanlarına yapılan veya yapılması muhtemel olumsuzlukların, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin çalışma programı içine alınmasını istediklerini belirtti.

Bu kapsamda bir açıklama yapan Işıkalp; ülkemizde hayvanlara karşı yapılan olumsuz hareketlerin yaygın olarak devam ettiğini ifade ederek, hayvanlara yapılan kötü muamelenin TDP personeli tarafından engellenmesini ve hem 5199 sayılı yasa gereği, hem de insan yaşamına karşı olası tehlikelerin de önlenmesi için, Toplum Destekli Polis Büro Amirliklerinin tüm yurtta, Il Çevre Müdürlüğü yetkilileri ve gönüllülerin katılımı ile mahalle toplantıları yapmasını önerdiklerini söyledi. Işıkalp açıklamalarına şöyle devam etti.

“5199 sayılı yasayı ihlalin hem insani ve sosyal boyutu, hem de adli ve idari boyutu konusunda toplum bilgilendirilmeli; hayvanlara kötü muamelenin sadece hayvanların yaşam hakkına değil, insanların da yaşam hakkına tehdit içerdiği anlatılmalıdır.

 Toplum Destekli Polis çalışmaları esas olarak suçu önlemede toplum desteğini almayı hedeflemektedir.

 Bu konuda da toplumsal bilinç oluşturularak toplum desteği sağlanmalıdır. Özet olarak; hayvanlara yapılan kötü muamelenin sosyal ve insani boyutu çerçevesinde ele alınarak Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Projesi kapsamında yapılacak çalışmalara dahil edilmesini, konuya ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar geregi bilgi verilmesini istiyoruz.”