Haziran ayı toplantısında imarla ilgili maddeler çoğunlukta

Haziran ayı toplantısında imarla ilgili maddeler çoğunlukta

Kırklareli Belediye Meclisi’nin 2 Haziran Salı günü yapılacak toplantı gündemi açıklandı. Saat 16:00’da başlayacak olan toplantının ilk maddesi, Onurkan Inş. Taah. Tur. Hay. San. Tic. Ltd. Şti’nin Içkili Yer Bölgesi Krokisine dahil edilmesi talebinin değerlendirilmesi olacak. Diğer gündem maddeleri de şu şekilde sıralandı:

Coşkun Çakır’a ait Antis Kafe’nin ‘Içkili Yer Bölgesi’ krokisine dahil edilmesi talebi. Belediye yönetmelikleri ile ilgili Çeşitli Işler Komisyon raporunun görüşülmesi. Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatların görüşülmesi. Resmi kurum ve kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatların görüşülmesi. Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların görüşülmesi. 3 Şubat tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısından havale edilen vatandaş tekliflerinden, Fatma Çalışkan’ın Kırklareli merkez, Bademlik Mahallesi’ndeki taşınmazının öneri plandaki gibi bloğun plana işlenmesi konusunun görüşülmesi. 5 Mayıs tarihindeki Belediye Meclis toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporlarının görüşülmesi.

Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan müracaatlar da şöyle sıralandı:

Mustafa Ülver’e ait; Kırklareli Merkez, Camiikebir (Demirtaş) Mahallesi’ndeki taşınmazların, şehir imar planında BL-5 olan yapılaşma nizamının, B-5 olarak plan tadilatı talebi. Gündüzler Mandıracılık ve Suni Yem San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin; Kırklareli merkez, Karacaibrahim Mahallesi’ndeki mandıra tesisi ile ilgili Belediye Meclis kararı ile çizdirilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanması talebi. Öznur Tüzün’e ait, Kırklareli Merkez, Hacızekeriya Mahallesi’ndeki taşınmazda, 22 Ekim 1990 tarih, 5/18 sayılı Belediye Meclis Kararına istinaden çizdirilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanması talebi.

Resmi kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisine yapılan müracaatlar

Il Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Merkez Doğu Mahallesi’nde, Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu bahçesindeki boş araba garajının “Idari Alan-(Muhtarlık)” olarak plan tadilatı yapılması ile ilgili Belediye Meclis kararının iptal edilmesi talebi.

Il Sağlık Müdürlüğü’nün, mülkiyeti Kırklareli Belediyesi’ne ait, Sağlık Hizmetleri Tesisleri Alanı olarak ayrılan 417 adadaki tüm parsellerin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi. Ayrıca Belediye Spor Kompleksi ve Su Sporları Park Alanı olarak ayrılan, kadastro 419 ada üzerindeki belediyeye ait tüm parsellerin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi talebi.

Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların görüşülmesi

Belediyemizce Karacaibrahim (Pınar) Mahallesi’nde yapılan 3194 sayılı Imar Kanununun 18. madde uygulamalarına yönelik kararına ek olarak Plan hükümleri belgesinin 5. maddesinin son bölümüne eklenen “Plan bütününde imar uygulaması kesinleşmeden inşaat uygulamasına geçilemez” ibaresinin kaldırılması konusu. Ilimiz merkez, Kocahıdır Mahallesi, kadastro 876 ada, 13 parsel nolu taşınmaz üzerinde yol açılması konusu. İlimiz Merkez, Karacaibrahim Mahallesi, kadastro 558 ada, 1, 2, 8, 9, 10, 11, 50, 53, 65 ve 66 nolu parsellerin üzerinde, Sıvı Atık Arıtma Tesisleri yapılmak üzere bölgede 1/5000 ölçekli Nazım Imar Planı ile 1/1000 ölçekli uygulama Planı yapılması ve kamulaştırılması konusu.

Bu maddelerin görüşülmesinin ardından dilek ve temennilerle toplantı sona erecek.