"Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır"

"Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır"

ADD Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır.

 Bu hedefe akılla, bilimle, alın teri, göz nuru ile özgürlük ve bağımsızlık onuru ile ve bedeli ödenerek varılacaktır" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, 2009 yılının hatırlarda kötü bir yıl olarak kalacağını ifade ederek, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için gerekli olan tek şeyin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı,  kimlik ve kişiliği olduğunu söyledi.

ADD Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Yıllardır olduğu gibi kötü bir yılı daha geride bırakıyoruz. Sağ ve sığ iktidarların yönetiminde geçen Mustafa Kemal'siz yıllar çok acılar yaşattı ve yaşatmakta. Seçim ya da darbe ile sorumluluk sahibi olarak ülke yönetimine gelen kişiler halkımıza olan güvensizliklerinden kaynaklanan bir sapkınlıkla emperyalizmin işbirlikçisi olarak gaflet ve dalalet içinde ülkeyi bir kör karanlığa sürüklediler. Mustafa Kemal'li yılların çağdaş uygarlığı aşma yolunda son hızla koşan, hızla kalkınan, onurlu, saygın, önder ülkesi sayısız ülke tarafından geçilmiş, geri kalmış ülkeler arasında sayılır olmuştur" dedi.

Ülke kaynaklarının kamu yararından uzaklaştırılarak çok uluslu şirketler ile yerli işbirlikçilerine adeta yağmalandırıldığını savunan Dedeoğlu, kapitalist sistemin yarattığı krizin faturasının açlıkla mücadele eden halktan çıkarıldığını öne sürdü. Ülkeye yönelik tehlikeli planların uygulamada olduğunu ifade eden Dedeoğlu, "Her yanımız Ortaçağ karanlığı ile örtülmüştür. Ülke bölünme, halk parçalanma ve kardeş kavgasına tutuşma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Ülkeyi bu kötü gidişten Kemalistlerin önderliğinde yine halkın sağduyusu, azim ve kararı kurtaracaktır" diye konuştu.

Atatürkçü gençlik olarak hedeflerinin çağdaş uygarlık seviyesinin de üstü olduğunu belirten Dedeoğlu, "Bu hedefe akılla, bilimle, alın teri ve göz nuru ile (emekle), özgürlük ve bağımsızlık onuru ile ve bedeli ödenerek varılacaktır. Dünden daha kötü olmayan koşullar içinde olduğumuzun bilinci ile bu uygarlık savaşından galibiyetle çıkacağımıza kuşku yoktur. Onurla taşınan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı kimlik ve kişiliği başarımız için yeterlidir" şeklinde konuştu.