Helal sana Alpullu Pankobirlik Çiftçimin kara gün dostu böyle olmalı

BİR KÖYLÜ ÇOCUĞU

Vedat Alparslan
e-mail: valpaslan@hotmail.com

Köylümüzün şu son dönemlerde ne kadar zor günler geçirdiğini bir köylü çocuğu olarak yaşamaktayım.
Ülkemin fedakar çiftçileri; Bazen devletimin birimleri ile ilgili övgü dolu yazılar yazdım. Bazen de önceden bizleri üretimsizliğe atan ve geçmiş siyasilerin almış oldukları AB Uyum Yasası gibi dayatmalarla yetim bırakan kararlar hakkında yazılar da yazdım.
İnan ki hakikaten sesimizi taaa Ankara'lara kadar ilettim. Daha da ileri giderek Sayın Başbakanımızın Özel Kalem Müdürlüğü’ne kadar gittim. Şeker ve Tütün Kanunu’nu bu ülkeme kimlerin yürürlüğe koyduklarını önceki yazılarımda yazmıştım.
Sayın Şeker Fabrikaları A.Ş.’den (Ankara) tarafıma bir e-mail ve mektup ile şahsıma cevap verilmiştir.
Diyeceksiniz ki; Pankobirlik ile ne ilgisi var?
Büyükmandıra ovamızın tamamı bu yıl çeltik ekimine yönelmiştir. Pancardaki kota sistemi ve bazı önlemlerin alınamayışı bizleri alternatif ürünler aramaya itmiştir. Su sorunumuzu Malkara Karaidemir Barajı ile Sulama Kooperatifimiz prokol yapmıştır. DSİ Kuyularımızın büyük bölümünü faal duruma getirerek çeltikteki su garantisini sağladık.
Ancak; Çeltik ekebilmemiz için gübreye mazota da ihtiyaç vardır.  Çiftçimizin durumu maddi açıdan hakikaten çok zor durumda. Nisan 2010 ayında başlayıp Aralık ayı vadeli hem de peşinat almadan başlattığınız gübre kampanyanız bizleri çok ama çok memnun etmiştir. Bizlere üründe can suyu gibi gelmiştir.
İşte bu zor günde Sayın Alpullu Pankobirlik Yönetimi’ne; Başkan Ramis Özgen, Başkan Yardımcısı Semih Gün, Üye Hasan T. Onat, Üye Rafet Serdal, Üye Vedat Dal'a hakikaten teşekkür ederim. Alpullu Pankobirlik Kooperatifi Müdürü Sayın Ercan Dikmen'e çiftçilerimize göstermiş olduğu saygılarından dolayı kendilerine ve ekibine teşekkür ederim.
Bu güzelliğinizin ürününü alacaksınız. Türk insanı hep ister. Mazotta da bir güzellik kampanyası yaparsınız.
İşte Yönetimler böyle duyarlı olmalıdır.  Gerçekten sizi canı gönülden kutluyorum.
Saygılarımla.