"Her meclise bir geçlik temsilcisi"

Edirne Kent Konseyi (EKK), yaptığı basın açıklamasında, 'Seçilmek İstiyorum Kampanyası' ile her belediye ve il genel meclisinde bir tane gençlik temsilcisi olması için 73 il ve 92 kentte harekete geçildiğini belirtti.

 

EKK, “Seçilmek İstiyorum Kampanyası”nı yazılı bir açıklamayla şöyle tanıttı;

“Biz üniversitelerin, liselerin, gençlik sivil toplum kuruluşlarının, gençlik merkezlerinin ve gençlik gruplarının temsilcileriyiz.

Biz illerimizdeki demokratik süreçlerde seçilen gençlik parlamenterleriyiz.

Biz gönüllülük bilinciyle hareket eden, sorunlarını bilen, çözüm üreten, paylaşımcı, değerlerine bağlı ve değer yaratan, girişimci ve gelişimin savunucusu gençleriz.

Biz Yerel Gençlik Meclisleriyiz.

Biz, ülkemizde bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması amacıyla gönüllü, şeffaf, paylaşımcı çalışmalar yürüten Ulusal Gençlik Parlamentosuyuz.

Gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımını sağlamak için çıktığımız bu yolda, Kent Konseyleri Yönetmeliği aracılığı ile yerel gençlik meclislerine yasal dayanak oluşturduk.

2006 yılında 73 ilde başlatmış olduğumuz “Seçilmek İstiyorum Kampanyası” ile milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesini sağlayarak, bu anayasal hakkımızı elde ettik.

Siyasi parti liderlerine, il teşkilatlarına ve halkımıza sesleniyoruz,

Nüfusunun yüzde ellisi 28 yaşın altında olan ülkemizde, gençsiz siyaset anlayışı temsilde adalet ilkesi ile bağdaşmamaktadır.

Yerel ve ulusal düzeyde bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması için kent politikalarına gençlik bakışının yansıtılması gerekliliğine inanan biz gençler 20 Ocak 2009 Salı günü saat 11.00’da 73 il ve 92 Kentte harekete geçtik.

Biz, kentlerimize ilişkin alınacak kararlarda söz sahibi olmak için, Belediye ve İl Genel Meclisleri’nde yerlerimizi almak istiyoruz.

Biz, şimdi sesimizi daha da güçlendirip “Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi” diyoruz.” (mc)