"Her şey Cumhuriyet için, her şey insan için"

Emekli Öğretmen Safinaz Gürbüz Cumhuriyet Mahallesi Muhtar adayı olduğunu açıklayarak 2 bayan 3 erkekten oluşan ekibiyle yerel seçimlere hazırlanıyor.

Bayan Muhtar Adayı olduğu için çok olumlu tepkiler aldığını belirten Safinaz Gürbüz mahallesinin iyi bir durumda olduğunu ama daha da iyi olabileceğini ve “Her şey Cumhuriyet için, her şey insanlar için” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek şunları kaydetti;
“Muhtarlık gerekli katılımın ve demokrasinin ilk basamağıdır. Dolayısıyla doğru yerden başladığımızı düşünüyor ve arkadaşlarımla Cumhuriyet Mahallesine merhaba demek istiyoruz. Mahallemiz resmi olarak 10 yıllık genç bir mahalle. Aynı zamanda mahallemizin eğitim ortalaması diğer mahallelere göre yüksek bir mahalle. Aynı zamanda mahallemizin sakinleri de yönetime katılma, fikir söyleme, düşünce söyleme, katılımcı ve katkı sunan bireyler olarak tanımlana bilir. Durum böyle olunca burada yöneticilik yapmak hem zor hem kolay olacak. Fakat inanıyorum ki bu katılımlar yaptığımız göreve ayrı bir tat katacak. Durumun böyle olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor.
Mahallemizin kurulumu diğer mahallelere göre daha planlı. Planlı olması sonucunda alt yapı sorunu da çok az. Fakat hiç yok diyemeyiz. Örneğin derenin kokusu hala rahatsız edici bir şekilde devam ediyor. Bunun tamamen ortadan kalması gerektiği düşüncesindeyim” dedi.

“Mahallemizin en önemli ihtiyacı sağlık ocağı”

Cumhuriyet Mahallesi halkının eğitim düzeyi yüksek kişilerden oluştuğunu belirtti. Gürbüz; Eğitim düzeyleri yüksek bir topluluğa sahip olan mahallemizdeki insanların talepleri daha yoğun olarak kültürel eğitsel anlamda beklentiler var. Bunun dışında çevre düzenlemesi hakkında da birçok beklenti var.
 “Ben eğitimci kökenli olduğum için bunların göz önünde bulunmasına ağırlık vermek istiyorum ama sağlığı da atlayamayız. Birkaç yıl önce arsası ayrılmış olan sağlık ocağımızın aciliyeti çok önemli. Çünkü en küçük bir şey olarak düşündüğümüz iğne yaptırtmak için dahi çarşıya inilmek zorunda kalınıyor. Bu nedenle sağlık ocağı çalışmalarının hızlandırılması için çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Burada 2800 seçmeni olan 5 bin nüfuslu bir mahallenin sağlık ocağının olmamasının eş dost sohbetleri arasında yapılan sızlanmalarda yer alıyor. Mahallemiz için sağlık ocağı en önemli ihtiyaçlardan birisidir.
Mahalle muhtarları yetkili değil, aracılık görevini gören kişilerdir. Mahalle muhtarları istekleri belediyelere aktarır. Belediyede faaliyete geçirir. Köy muhtarları gibi değildir. Köy muhtarları bulundukları bölgenin mülki amirleridirler. Mahalle muhtarlıkları zorlamaları olmayan, ayakçılık görevini gören ve herhangi bir bütçesi olmayan yönetimlerdir. Yeni Belediye Kanunu hazırlanırken mahalle muhtarlarının da görevleri sıralanıyor. Aktivite anlamda biraz daha görev yüklüyor. Biraz daha kurumlardan hak talep etme gibi donanım veriliyor. Dolayısıyla iletişim, dayanışma ve yönetişim kavramları ister istemez bizler için çok önemli. Bu unsurlarda ben ekip arkadaşlarıma da çok güveniyorum. Yönetişim, yönetimi paylaşmaktır. Mahalle sakinlerinin sorunları ve çözüm önerilerini kesinlikle dikkate almak gerekir. Mahalle sakininin istemediği hizmet, hizmet değildir. Aslında bu genel anlamda böyledir. Halkın istemediği hizmet, hizmet olamaz. Aslında bizlere dikkatli bakıldığında yönetim anlayışımızın bu olduğunu görebilirsiniz. Bizler çalıştığımız zamanlarda sendikalarda ve birçok yerde yaptığımız çalışmalarda da görüldüğü gibi daha demokratik ve karşı tarafın görüşlerini dikkate alarak çalışmalar yapan bireyleriz” dedi.
Mahallemizde bir kültür evi çalışması düşünüyorum. Mahallemizdeki gençlerin her zaman çarşıya indiğini görüyoruz. Eğer düşündüğümüz kültür evini mahallemize kazandırabilirsek çarşıdaki gençlerin mahallemize geldiği göreceğiz.
Demokrasi yürüyüşünde bende varım diyen arkadaşlara da kolay gelsin diyorum” şeklinde konuştu

“Akıldır dünyayı yöneten ve akıldır yine sorunları çözen”
 
Yönetimlerde fiziki güce ihtiyaç olmadığını vurgulayan Muhtar Adayı Safinaz Gürbüz, aldığı olumlu tepkilerden çok mutlu olduğunu belirterek; “Bayan muhtar adayı olduğum için çok olumlu tepkiler aldım. Özelliklede erkek arkadaşlarımdan çok olumlu tepkiler alıyorum. Hatta bazıları “Artık kadınlar yönetsin. Hep bir erkekler olmayalım” diyorlar. Biz bu dünyada sorunları eşli olarak yaşıyoruz. Sorunları tek kadınlar ya da tek erkekler yaşamıyor. Bütün sorunların kadınlara da erkeklere de çarpan yönü vardır. Yönetim fiziksel bir güç gerektirmediği için kadın bu işe hakim olamaz diye bir kavramın olmadığını düşünüyorum. Akıldır dünyayı yöneten ve yine akıldır sorunları çözen. Bu anlamda bu anlayış hakim ise bu akıl dediğimiz şey bir cinste yok. İki cinste de var ve bizim ekibimizde kadın ve erkek aza adayları da var. Çünkü gerçekten benimde erkek arkadaşlarıma ihtiyacım var, erkek arkadaşlarımın da bana ihtiyacı var. Dolayısıyla çok olumlu tepkiler aldığımı söyleyebilirim.
Bayan elinin değdiği şeyler her zaman daha estetik olur. Bayan elinin değmediği yönetim, bayan eli değmemiş ev gibi dağınık olur. Ben beni destekleyen erkek arkadaşlarımı kutluyorum. Onlara aktarmak istediğim teşekkürden de öte bir şey. Böyle çağdaş bir yaklaşım içerisinde olarak hiç reddetmeden mütevazı bir gönüllülükle katılmış olmaları beni gerçekten mutlu etti onları gerçekten kutlamak istiyorum” dedi.
Emeklilerden oluşan bir kadrosunun olduğunu belirten Gürbüz, azalarının Sezai Akyan, Nuray Kaya, Tahsin Göçyener, ve Fedai Emer’den oluştuğunu ve ekibine çok güvendiğini belirtti.

Safinaz Gürbüz kimdir?

Safinaz Gürbüz; Kırklareli Kofçaz İlçesi Tastepe Köyü 1965 doğumlu olup İl Okulu Tastepe İlkokulu’nda ortaöğretim ve Liseyi Bolu Kız Öğretmen Lisesi’nde okudu. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdikten sonra 1985 yılında öğretmen oldu. Edirne, Kofçaz ve Kırklareli Merkez İlçe ilköğretim okullarında görev yapan Safinaz Gürbüz 2008 yılının Temmuz ayında emekli oldu. Safinaz Gürbüz evli ve iki çocuk annesidir. (ay)