"Her şeyi ile mükemmel bir garaj yapacağım"

29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde AK parti'den Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Bağdan dün Kamyoncularla bir araya geldi. Kamyonculara her şeyi ile mükemmel bir garaj yapma sözü verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Bağdan seçim gezilerini sürdürüyor. Kırklareli merkez ilçe Pınar Mahallesi’ndeki S.S. Kırklareli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden Bağdan burada Kamyoncu esnafı ile bir araya geldi.
Kamyoncular için içerisinde misafirhanesi, kahvehanesi, lokantası bulunan bir garaj yapma sözünü veren Bağdan şunları kaydetti:
“DSP, MHP ve ANAP’tan oluşan 3 partili Koalisyon Hükümeti sırasında ben MHP’den Kırklareli Belediye Başkanıydım. Koalisyon hükümetlerinde işlemler biraz zor ilerler. Ama ben buna rağmen Kırklareli’ne o zamanın parasıyla 3 trilyon lira getirdim. Bunu da Kırklareli’miz için harcadım. Öyle bir durumda bile Kırklareli’ne hizmet getirirken, şimdi İktidardaki tek parti olan AK Parti’den Kırklareli Belediye Başkan Adayıyım düşünün Kırklareli’ne gelecek hizmetler neler olacak.
* “Kuru inadı bırakalım”
Hani derler ya fakiri fakir yapan kuru inat, zengini fakir yapa süslü avrat. Bizim Kırklareli’mizin bu duruma düşmesi siyasi kuru inattan kaynaklandı. İşte bu siyasi kuru inadın bırakılmasının öncülüğünü ben yaptım. Sizi de bekliyorum. Hep beraber iktidar partisi olarak Belediye’yi alalım ki artık iktidar partisinin nimetlerini Kırklareli’ne getirelim iktidar partisinin rüzgarlarını Kırklareli semalarının üzerinde estirelim.
Her eve baktığımız zaman bir-iki çocuğumuz işsiz durumda bulunuyor. Çünkü iş sahalarımız yok. Gelişeceğimize geriye doğru gidiyoruz. O zaman böyle bir fırsat doğmuş iken Kırklareli için bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz.
* “Kayseri’yi, Gaziantep’i örnek alalım”
Kayseri örneğini veriyorum her yerde. Kayseri’de 9 sene evvel Kırklareli gibiydi ama Kayserililer ne yaptı, iktidar partisi nerede Belediye Başkanları orada olmadı mı? Şimdi Kayseri Türkiye’nin şehircilik planlaması yönünden ve ekonomik kalkınmışlık yönünden 1 numarası oldu.  Oradan geçin Gaziantep’e yıllardan beridir Celal Doğan ile CHP dönemi yaşadılar. Hiçbir şey olmadı. 1 sefer geçtiler AK Parti hükümetinin yanında yer aldılar şu anda Türkiye’nin en gelişmiş ve kalkınmış illeri arasına girdi.
Neden biz bu fırsatı değerlendirmiyoruz. İnatla bir şey olmuyor. Eskiden babalarımız filanca partidendi çocukları da ölene kadar o partidendi. Fenerbahçe, Galatasaray Takımı tutmuyoruz. Bu memlekette bizler yaşıyoruz. Bu memleketin suyunu biz içiyoruz, çamurunu biz çiğniyoruz, Allah hayırlısıyla gitmeyi nasip etsin yine bu memlekette mezarımız olacak.
* “Mezarlığın hali içler acısı”
Benim zamanımda yapılan mezarlığa bir bakın, bir de şimdi ilaveten yapılan mezarlığa bakın. Benim yatırdığım mezarlık çiçek bahçesi gibi bir gram çamur kalmadı. Ama ne yaptık, siz üstünü görüyorsunuz. Biz o mezarlığın 5 metre altına drenajlar yaparak suyu çekip İnci Dere’ye verdik. Bizden önce mezar kazıldığı zaman alttan su kaynıyordu. Cenazeyi de suya yatırmak caiz değildir dedik ve bu çalışmaları yaptık. Geçenlerde bir cenaze için mezarlığa gittik Allah şükür bele kadar çamur içerisinde kaldık. Burası bir avuç yer niye yapmıyorlar ki.
* “Kesinlikle siyasi ayrımcılık yapmadım”
Bu son şansımızı gelin Kırklareli için kullanalım. Beni tanıyorsunuz. Yaptığım Belediyeciliği de biliyorsunuz. Kesinlikle siyasi ayrımcılık yapmadım. Ben Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğum zaman parti rozetimi her zaman bir yere koymuşumdur. O Belediye Kırklareli halkının belediyesidir. Herkes o kapıya gelecektir. Herkes o kapıdan hakkını alacaktır. Hiçbir personelin yeriyle oynamadım, hiçbir müdürümün yerini değiştirmedim.
* “Pınar Mahallesi’nde 18 Madde Uygulamasını başlatacağım”
Bademlik Mahallesi ile İstasyon Mahallesi’nin 18 Madde Uygulamalarını yapıp teslim ettim. Geldik Pınar Mahallesi’nin 18 Madde Uygulamalarını başlattık, vakit kalmadı. Dediniz Başkan biraz dinlen bizi dinlenmeye aldınız. Ne oldu 5 senedir yapabildiler mi. 18 Madde Uygulaması bitene kadar da Meclis Kararı almışlar imarlı yerlere bilye yasak koymuşlar. 5 sene daha bu tamamlanmasa sizler imarlı yerlerinize bina yapamayacaksınız. Nasıl bir mantık bu, var mı böyle bir mantık. Geldiğimiz zaman ilk Meclis Toplantısı’nda bu kararı bozacağız ve 18 Madde Uygulaması devreye girecek. Önümüzde kalan günleri iyi kullanalım. Bire bir çalışalım. Sadece ve sadece Kırklareli için bir dönemde iktidar partisinin yanında yer alalım. Hep beraber Kırklareli’nde ne gerekiyorsa yapalım. 
* “Her şeyi ile mükemmel bir garaj yapma sözü veriyorum”
Sizlerin sorunlarınızdan birisi de Kamyonlarınız için garaj sorunudur. Allah nasip ederse kamyonlarınız için, içinde misafirhanesi ile kahvehanesi ile lokantası ile beraber mükemmel bir yer yapma sözünü veriyorum. İçinizden çıktığım için sizin derdinizi en az sizin kadar biliyorum. Hepinizden bizlere olan desteklerinizi esirgememenizi bekliyorum. Gelin şu Kırklareli’ni artık Avrupa’ya açılan bir pencere yapalım. Gelin şu memleketi de Ekonomisiyle şehirciliğiyle Avrupai bir şehir haline getirelim.” (s)