"Herkes taşın altına elini koyacak"

Lüleburgaz köy ve mahalle muhtarları ile Muhtarlar Derneği binasında toplantı yapan Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam:'Yıllık Köydes için 1.5 milyon lira ödenek geliyor. Benim milletvekilliğim döneminde ayrıca 30 milyon lira da ödenek geldi. Bu ödeneklerle tüm köylere aynı anda yatırım yapabilmemiz mümkün değil. Köylerin de adım atmaları, ellerini taşın altına koymaları lazım.Bu, bizim bakış açımızı da artıya çeviriyor.' Dedi.

 

 

 

Şenol Goncagül

Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Lüleburgaz Muhtarlar Derneği’nde, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, dertlerini dinledi. 70 civarında köy ve mahalle muhtarının bulunduğu Lüleburgaz’da, düzenlenen toplantıya muhtarların tümüne yakını katıldı. AK PARTİ il yönetiminden de yetkililerin bulunduğu toplantıya ayrıca AK PARTİ İlçe Başkanı av. Hayrettin Gümüş ile Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu da iştirak etti.

Herkes elini taşın altına koyacak

Kırklareli ilinin toplam 174 köyünün bulunduğunu, bu köylere elden geldiğince hizmet götürülmeye çalışıldığını, yol, altyapı, içme suyu ve köy  içine parke ve kilit taşı döşeme çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini ile getiren Milletvekili Sarıçam:”Bazen öyle şeylerlede karşılaşıyoruz ki, sulama için 500 bin lira harcayıp, trafo yapıyorsunuz. Birkaç gün sonra bakıyorsunuz ki, trafo yerinde yok! Yerine koyun, sonra yine kayıp! Köyün, öncelikle kendisine gelen hizmete sahip çıkması lazım. 500 bin liralık trafo kaybolduktan sonra, yeniden yerine konabilmesi için gereken paranın, mesela 50 binini de siz koyun. Devletin gücü, belli bir yere kadar. Biz, hizmet ve yatırım isteyen köylerin, kendilerinin de işe ne kadar sahip çıkacaklarına, istek ve ellerini taşın altına koyabilme durumlarına göre bakıyor ve kanaat belirliyoruz.” Dedi.

Buğdayın kalitesini arttırmayı da denemek lazım

Bazı köylerde, tarladaki buğdayın ekimi ve biçimi esnasında gereken özenin ve önemin yeterince gösterilmediğini, buğday vermek için ofislerden şikayet edildiğini ve borçlanmanın had safhaya ulaştığının öne sürüldüğünü belirten Milletvekili Sarıçam:”Bugün Kızılcıkdere’den birileri, köye ofis açılması için istekte bulundular. Kızılcıkdere, Kırklareli’ne 8, Pınarhisar’a da 18 kilometre mesafede. Tüccara 100 lira ucuza buğdayını verenlere bile rastlıyoruz. Ziraat Bankası, Tarım Krediler, birkaç ay çiftçiyi bekliyorlar. Gününde paranı yatırmadın diye kimseyi boğazlamıyorlar. Ama, ödememeyi kronikleştirmiş olanlar var. Üst üste 3 harman geçmiş ama ödemeden tık yok. Birileri de çıkıp, mazottan, ondan bundan bahsediyorlar. Kim gelirse gelsin, mazotun fiyatına yapacak bir şeyleri yok.” Dedi.

Evlerdeki giderler günden güne artıyor

Köylerde gün geçtikçe, hayat standardının arttığını, bununla birlikte de, giderlerin oranının da çoğaldığının altını çizen Milletvekili Sarıçam:”Her evde, her ferde ait birer cep telefonu var. Uydu sistemleri, elektronik aletler mevcut. Hergün kente gidiliyor. Çocuklar yüksek öğrenime gidiyorlar. Bunlar artarken, ekilen buğdayın miktarında bir artış yok. Giderlere karşılık, gelirler sabit kalıyor. Bu da önemli bir sıkıntı sebebi oluyor. Aile bütçeleri konusunda daha hassas davranılmalı, ayakların yorgan dışına taşmaması lazım.” Dedi.

Hamitabat köyü örnek ve model oldu

Lüleburgaz kent merkezindeki bir çok önemli caddenin bile, Hamitabat köyünün cadde ve sokakları ile yarışamayacağını belirten Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam:”Hepinizin gidip burayı görmenizi isterim. Kilit taşlarından, altyapıya, kanalizasyona, içme suyuna ve yoluna kadar, dört dörtlük bir köy. Bu köye, oradan oy alalım veya almayalım, yapılabilecek en iyi yatırımı ve hizmeti yapıyoruz. Bir köy modeli oluşturuyoruz. Trakya’nın tüm köyleri böyle olsun istiyoruz. “ dedi.

Köylülerimiz para kazansınlar

İnsanların yaşam standartlarını arttırmak için öncelikle karınlarının doymasını ve para kazanmalarını sağlamak gerektiğini de belirten Milletvekili Sarıçam:”Köylerimizde para kazanmak isteyen vatandaşlarımıza, Kaymakamlık vakıflarından sermaye veriyoruz. Projenizi getiriyorsunuz, desteğinizi alıyorsunuz. Marketçilikten, hayvancılığa kadar bir çok farklı alanda desteklemelerimiz bulunuyor. Muhtar olarak, bunları köylülerimize anlatın.” Dedi.