"Herkesi 17 Mayıs'ta Cumhuriyetimize sahip çıkmaya davet ediyoruz"

'Herkesi 17 Mayıs'ta Cumhuriyetimize sahip çıkmaya davet ediyoruz'

İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanı Halil Göçen, Öncü Kadın Kolları Başkanı Nevriye Mutluer ve Partinin Merkez İlçe Sekreteri Ömer Ermiş, dün gazetemize bir ziyaret gerçekleştirerek, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 17 Mayıs’ta düzenleyeceği Cumhuriyet Mitingi’ne tüm Kırklareli’ni davet ettiler. Bu mitingi çok önemsediklerini belirten Göçen, açıklamasında şunları kaydetti;   “İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu 3 Mayıs 2009 günü toplanarak 17 Mayıs mitingine tüm illerden bütün gücüyle katılma kararı almıştır. Miting çalışmalarını daha önce başlattığımız NATO karşıtı kampanyayla birleştirdik ve "NATO'dan Çıkalım, Gladyo'dan Kurtulalım! 17 Mayıs'ta Ankara'da Buluşalım!" sloganıyla Türkiye çapında çalışma yürütüyoruz. Türkiye çapında merkezi yerlerde açılan imza masalarından mitinge katılım çağrısı yapıyoruz.

Hukuksuzluğun had safhada olduğu bu dönemde, baskıları ve haksız tutuklamaları protesto etmek için, 17 Mayıs'ta Ankara'da olacağız.

Mitinge katılacağını açıklayan kitle örgütü sayısı 200'e yaklaştı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Istanbul Kadın Kuruluşları Birliği (36 Kadın Kuruluşu), Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, 68'liler Birliği Vakfı, Biz Kaç Kişiyiz Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhuriyet Okurları, Kadıköy Platformu (32 Dernek), TEMA Vakfı, Türk Kadınlar Birliği bunlardan bazıları.

17 Mayıs'a kadar tüm yurttaşların evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı ve Atatürk posteri asarak Mitinge destek vermelerini istiyoruz. "Türkiye'yi gelincik tarlasına çevirelim".

Işçi Partisi Kırklareli Il Başkanlığı olarak bütün Yurttaşlarımızı emperyalizme karşı ulusal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un 90. yılında, Hukuk Devletine, Demokratik Laik Cumhuriyete, Üniter yapımıza ve Tam Bağımsızlığımıza sahip çıkmak için 17 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak Cumhuriyet mitinglerine katılmaya davet ediyoruz.

Mitinge katılmak isteyen yurttaşlarımız için araçlarımız 16-Mayıs-Cumartesi akşamı Kırklareli Dingiloğlu Parkı önünden saat: 22:00' de. Lüleburgaz'da Hükümet Konağı önünden saat: 23:00'te hareket edecektir.

Irtibat Telefonları: 0.542.584 52 94 (Halil Göçen - Il Bşk.) 0.536.658 13 41 (Hüseyin Baskın - Lüleburgaz Ilçe Bşk.)”