Herkesin ortak dileği bayramın güzelliğinin diğer tüm günlere de yansımasıydı

Herkesin ortak dileği bayramın güzelliğinin diğer tüm günlere de yansımasıydı

Ramazan Bayramı dolayısıyla 20 Eylül Pazar günü resmi bir bayramlaşma töreni düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki bayramlaşmaya başta Vali Vekili Volkan Köksal olmak üzere; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve eşi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 10:30’da yapılacak olan bayramlaşma öncesi, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve eşi, katılımcıları kapıda karşıladı. Daha sonra herkes salondaki yerini aldı. Tüm katılımcılar öncelikle birbirlerinin bayramını tebrik etti. Bayramlaşmanın sonrasında günün ilk konuşmasını Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yaptı. Çağlayan, konuşmasında tüm katılımcıların bayramını kutlayarak, herkesin mutlu ve sağlıklı günler geçirmesini diledi ve “Bayramın tüm Islam alemine, Dünyaya sağlık ve barış getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Çağlayan’ın ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek bir konuşma yaptı. Dibek, bir Ramazan ayının daha bitirildiğini vurgulayarak; gönüllerin bu seneki Ramazan’dasel fekaleti ve şehit haberleri gibi üzücü olayların bir daha yaşanmamasını istediğini belirtti. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizen Dibek, bayramlardaki birlik ve baraberlik mesajlarının artık daha anlamlı hale geldiğini ve bu sürecin Türk halkının üstünden kalkacağı bir süreç olacağını ifade etti.

Daha sonra AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam bir konuşma yaptı. Sarıçam, herkesin ailesiyle birlikte güzel bir bayram geçirmesini ve bundan sonraki günlerin de aynı güzellikte devam etmesini dilediği konuşmasında, Ramazanın dini anlamının yanısıra, kültürel olarakta hayatımızda yer etmiş bir ay olduğuna değindi.

“Ramazan ayı, hem dini hem de kültürel olgular bakımından yardımlaşma ve kardeşliğin üst seviyelerde olduğu bir zaman dilimi olarak görünmektedir. Ancak birileri hala kendi anlayışlarını bu millete kabul ettirme gafletinde bulunarak, hiç bir medeniyete yakışmayan hunharca davranışlarını bu ayda bile sürdürdüler.” diyen Sarıçam; tarihten örneklemeler yaparak, bu günlerin de atlatılacağını söyledi. Sarıçam, yaşanan sel fekaletinin de yaralarının, devlet tarafından süratle sarıldığını belirtti.

Son konuşmayı da Vali Vekili Volkan Köksal gerçekleştirdi. Herkesin bayramını kutlayan Köksal; “Ramazan ve bayramlar bizde özel bir yeri olan günlerdir. Böyle buluşmaları sağlar. Bu bayramın acı ve üzüntülerimizin dindiği, sevinçlerin ve mutlulukların çoğaldğı günlerin gelmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi’ndeki bayramlaşmanın sona ermesiyle, Vali Vekili Volkan Köksal ve beraberindeki heyet sırasıyla; Kırklareli Erkek ve Kız Yetiştirme Yurtları, Huzurevi, Kırklareli Devlet Hastanesi, Dr. Fuat Umay Çocuk Esirgeme ve Yetiştirme Yurdu, Il Jandarma Komutanlığı, Şehit Hayrettin Yesin Polis Amirliği ve Itfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Videosu www.kırklartv.com’da