"Hiddink memleket ayrımı yapmadan görev icra ediyor."

Milli Takım ve Galatasaray'ın eski futbolcusu, yorumcu ve köşe yazarı Hakan Şükür 17 Ağustos olması itibariyle güne farklı uyandığını ve Sakaryalı olarak o kuşağın içerisinden geldiğini belirterek hem üzgün hem de bazı konuların hatırlanması gereken bir güne uyandığını açıkladı.


HABER MERKEZİ
Biraz daha sağlıklı düşünceye ihtiyaç olduğunu ifade eden Şükür unutmamak ve unutturmak gerektiğini ve insanların bu bilinç içerisinde olması, yetkililerinde buna hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.
Sportif olarak bakıldığında Türkiye A Milli Takım eski Teknik Direktörü Fatih Terim’in ardından Guus Hiddink'in kariyerli bir hoca olduğunu belirten Şükür;
“Artık dünya küçüldü ve herkes her yerde. Guus Hiddink'in memleket ayrımı yapmadan görev icra ediyor. Çok kariyerli bir hoca geldi başımıza. Mutluluk verici bir olay. Tabi Fatih Terim hocamızın başarıları, bir Türk insanının neler yapabileceğinin göstergesi ve iyi bir kriterdir. Yabancı bir Antrenörün gelmesi bizim için problem değil. Mühim olan bizim ona nasıl destek olacağımız. Çünkü bu ülke meselesidir. Umarım kendisi genç arkadaşlarımızla birlikte Milli Takımımız güzel yerlere taşır.
* “Teknik Direktörler planlama hatalarını söz etmiyor”
Türkiye’nin kaderidir yaşanacak zor durumlarda ön plana çıkacak kişi antrenörler oluyor. Planlama hataları var onlardan pek fazla söz edilmiyor. Yapılan yanlış transferler uygulamadaki yanlışlıklar göz ardı edildi bu güne kadar. Fatih Terim Hocamızın da böyle bir durumdan dolayı ön plana gelmesi geçmişteki yaptıklarındandır. Yapabileceklerine dair beklentilerden kaynaklanan Galatasaray’ı iyi tanıyan biri. Şuan bunlar söylemden ibaret ben umarım demeyeyim Galatasaray’ın Teknik Direktörü Frank Rijkaard kariyerli bir hoca çokta erken sezonun başı geçen yıl Türkiye’yi farklı tanıdı. Bundan sonra takım için daha güzel bir şeyler yapmasını bekliyoruz ve iyi çalışmasını bekliyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmadan Galatasaray için önemli şeyler yapacaktır diye düşünüyorum” dedi.
* “Grubumuzda favoriyiz”
Herkesin olduğu gibi Türkiye A Milli Takımının da eksiklikleri olduğunu, futbolcuların kamptan yeni geldikleri ve zorlu bir periyot beklediğini belirterek şunları kaydetti;
“A Milli Futbol Takımda sezon başı olduğu için eksikler var. Hepimiz eksikliklerle doluyuz. Sezon başındayız ve futbolcular sezon kamplarından yeni döndü. Onları çok zorlu bir periyot bekliyor. Ben oyuncu kadrosuna ve kalitesine sonuna kadar güveniyorum. Burada uzun maratonu ve yapıyı oluşturacak az sayıda oyuncu var. Avrupa Kupaları, Türkiye Kupası ve Milli maçlarla beraber yürümeye başladığında bunu kaldırabilecek oyunu kapasitemiz çok fazla yok ve bir elin parmaklarını geçmez. Bu anlamda sakatlıklar, formsuzluklar olacak bunlar nasıl ayarlanacak o konuda endişem var. Ama kadro kategorimiz grubumuzda favori olduğumuzu gösteriyor. Süreç anında neler yaşanacak bilmiyoruz bunları zaman gösterecek ve o anı şimdiden konuşmak çok doğru olmaz. Beklentimiz Almanya ile beraber favori olan takımımızın çıkmasıdır.
* “Faydalı olacak her şeye varız”
Siyaseten bir şey söylemek durumdan değiliz. Umarım memleketimiz için her şey güzel olur. Ben her zaman dua ederken dualarımın içerisinde ‘Kalpleri Allah bilir, Yolumuzu açacakların yolunu aç’ diyorum. İnşallah ülkemiz büyümekte ve çok güzel şeyler olmakta. Bunun devamı için faydalı olabilecek her şeye bizde varız. Biz ülkemiz için durumumuz, ülkemiz, makamımız ne olursa olsun hizmet etmeye hazırız.” (e.u.)