''Hijyenik'' Erkek Kuaförü

Edirne'de hijyen kurallarına son derece önem verdiğini belirten bir erkek kuaförü, her müşterisine ayrı malzeme kullanıyor.

     Fiori Erkek Kuaförü sahibi İbrahim İmamoğlu (26), 10 yıldır erkek kuaförlüğü yaptığını belirterek, 5 yıldır da kendine ait dükkanı işlettiğini söyledi.
     Hijyenin kendisi için çok önemli olduğunu ve müşterilerinin de bu konuya çok dikkat ettiğini ifade eden İmamoğlu, bu titizliği nedeniyle dükkanında yaptığı yenileme çalışmasında müşterileri için ayrı ayrı raflar yaptırdığını bildirdi.
     İmamoğlu, dükkanına gelen müşterilerinin kendilerinin sağlığı için bir şey yapıldığını gördüğünde çok güzel tepki verdiğini belirtti.
     Yaptığı uygulamanın kısa sürede yayılarak müşteri sayısının da arttığını bildiren İmamoğlu, ''Raflara müşterilerimde kullandığım havlu, makas, saç bezi, tarak, ustura, saç ve cilt bakımı gibi ürünleri koyuyorum. Bir kişiye kullandığım aleti ve malzemeyi asla başkasında kullanmıyorum. Sadece o kişi geldiğinde kendisine ayrılan özel raftan aldığım aleti antiseptik malzemeyle yeniden temizleyerek kişinin isteği doğrultusunda kullanıyorum'' diye konuştu.
     Bazı aletlerin tek kullanımlık olmasına dikkat ettiğini, ikinciye kullanacağı aleti ise mutlaka steril makinede temizlediğini ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:
     ''Müşterilerim de benim gibi çok titizler. Onlara ayrı bir raf ayırdığımı gördüklerinde çok memnun oldular. Bir aleti başka birinde kullanmadığım için onlar da içleri rahat bir şekilde saçlarını kestirip tıraş oluyorlar. Bu işlem için müşterilerimden ayrıca bir ücret almıyorum.
     İş yerimde saç ve cilt bakımının yanı sıra sir ağda da yapmaya başladık. Son dönemde usturayla saça yazı yazdırmak, tavşan ve kaplan resimleri çizdirmek çok moda. Müşterilerime tıraş ve saç bakımının yanı sıra, masaj ve manikür hizmeti de veriyorum.''
    
     -BERBER DÜKKANLARINDA HİJYEN-
    
     Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, berber dükkanlarında kullanılan ustura, makas, tarak gibi aletlerin hijyen sağlaması amacıyla antiseptik madde özelliği taşıyan zafiranlı su içerisinde bir kapta bekletilmesi gerektiğini bildirdi.
     Belli aralıklarla dükkanlarda bulunan koltuk, lavabo, yer döşemeleri gibi ekipmanların da antiseptik maddelerle temizlenmesinin doğru bir davranış olacağını ifade eden Gül, şöyle konuştu:
     ''Berber dükkanlarında ve bayan kuaförü dükkanlarında kullanılan cımbız, makas, ustura gibi metal gereçlerin düzenli olarak bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve hijyenin sağlanması amacıyla steril makinelerde temizlenmesi gerekir. Bu amaçla berber ve kuaför salonlarında steril cihazları bulundurma zorunluluğu vardır. Berber ve bayan kuaförü salonlarında müşteri sağlığı için yapılan diğer bir uygulama da tek kullanımlık havlu, önlük, eldiven, maske, saç boya bonesi, ustura, bıçağı, ağda bezi gibi malzemelerin kullanılıyor olmasıdır. Bu kapsamda bir kişide kullanılan ustura ve makas gibi malzemelerin başka bir kişide kullanılmayarak özel raflarda saklanması son derece doğru bir uygulamadır.''