"Hijyenik et yemek istiyorsanız entegre tesislerinde kesilen etleri tercih etsin''

Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, ''Edirneli, sağlıklı, hijyenik et yemek istiyorsa Edirne Et Entegre tesislerinde kesilen etleri tercih etsin'' dedi.



Yardımcı, yaptığı açıklamada yapımına 4 yıl önce başlanan Edirne Et Entegre Tesisleri'nde pazartesi gününden itibaren et kesimlerine başladığını söyledi.
Edirne Canlı Hayvan Borsası, Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nin, Trakya'nın ve Balkanların en büyük tesisi olduğunu vurgulayan Yardımcı, kurban bayramında sağlıklı, hijyenik et yemek isteyen insanların gelip bu tesisi yerinde görebileceğini belirtti.
Yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya mal olan tesisin 25 bin metrekare açık, 5 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Yardımcı, üyelerinin bundan böyle bu tesisle birlikte İstanbul pazarına rahatlıkla girebileceğini bildirdi.
Birinci sınıf mezbaha kurduklarını anlatan Yardımcı, İstanbul esnafının da buradan et alıp götürebileceğini ve böylece et satışlarının artmasıyla besicilik ve hayvancılığın gelişeceğine inandığını ifade eden Yardımcı, tesisin günlük 300 küçükbaş, 100 büyük baş hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.
Kurban bayramında bu kapasitenin artırılabileceğini vurgulayan yardımcı, şöyle dedi:
''Kurban Bayramında 4 gün boyunca yaklaşık 400 büyükbaş, 1200 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Bu sayılar daha da artırılabilir. Bayramda vatandaş kurbanını seçecek biz keseceğiz. Ancak ben şunu söylüyorum. Edirneli, sağlıklı, hijyenik et yemek istiyorlarsa Edirne Et Entegre tesisinde kesilen etleri yesinler. Kasaplara, etin nerede kesildiğini mutlaka sorsunlar. Gelip, hayvan kesim yapıldığı mezbahayı, buradaki hijyeni görsünler. Canlı hayvan pazarımızda et kesim entegre tesisinin yanında oluşturuldu.'' aa