Hikmet Yıldırım Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde

Hikmet Yıldırım Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a yakınlığı ile bilinen Kırklareli'nin tanınmış simalarından ve siyasetçilerden, Hikmet Yıldırım 16 Ağustos Pazar günü İstanbul Akatlar Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Saadet Partisi İstanbul İl Kongresinde Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve büyük kongre delegeliğine seçildi.

Divan Başkanlığını eski adalet bakanlarından Şevket Kazan'ın yaptığı kongreye partinin onursal Başkanı Recai Kutan, eski Adalet Bakanlarından İsmail Müftüoğlu, eski milletvekili Ahmet Cemil Tunç, Lütfü Kibiroğlu, Niyazi Paksoy, Saadet Partisi Istanbul delegeleri çok sayıda partili ve değişik parti temsilcileri de katılım gösterdi.

Saat 10.00'da gerçekleşen kongrede Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmasında "Ben 5 yıl İstanbul’da İl Başkanlığı yaptım. 

Benden sonra göreve gelen değerli kardeşlerim de aynı samimiyet ve fedakârlıkla bu görevi yaptı. Son başkanımız Sayın Sadrettin Karaduman da bu bayrağı en yükseğe dikmek için var gücüyle çalıştı. Ancak bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı devrettikten sonra kardeşlerimiz aynı samimiyetle yollarına devam edeceklerdir. Bundan sonra seçilecek olan değerli arkadaşlarıma da büyük bir fedakârlıkla sürdüreceklerine inandığım arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Sizlerin şahsında bütün rüzgârlar karşımızdan esmesine ve bütün koşullar aleyhimizde olmasına rağmen ben varım ve ben varsam büyük Türkiye kurulacaktır azminde olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz son zor seçimimizi yaptık. İktidar partisi ise son kolay seçimini yapmıştır. Saadet Partisi bu seçimde ciddi bir şekilde halk tarafından öne çıkarılmıştır. Ama Türkiye'nin birçok alanda içinde bulunduğu sorunlardan kurtulması için Saadet Partisi'nin daha da büyümesi ve destek görmesi, iktidara taşınması gerekmektedir. İstanbul’un bu kongresi Saadet Partisi'nin muhalefette yaptığı son İstanbul Kongresi olacaktır inşallah. Saadet Partisi işaret fişeğini attı. Saadet Partisi siyaseti gerginlik üzerinden ve korkular üzerinden yürütmüyor, kimsenin ayağına çelme takmıyor, doğru bir yolda ilerliyor, bütün Türkiye'nin partisi olarak siyaset yapıyor. Bundan sonra Saadet Partisi'nin siyasetini benimsemiş olan arkadaşlarımızla daha güçlü olarak yürüyecek ve aramıza yeni katılmış olan arkadaşlarımıza da aramıza hoş geldiniz diyoruz. Saadet Partisi'nin adresi neresidir?  Saadet Partisi'nin dört özelliği var: Yerli ve milli bir partidir. Yani Saadet Partisi dünyadaki bütün gelişmeleri bilir, takip eder ama dünyadan esen rüzgârlara göre rotasını değiştirmez, istikametini bozmaz. Saadet Partisi maneviyatçıdır. Manevi kalkınmasını tamamlamamış olan hiçbir toplumun ilerlemesinin de mümkün olamadığını tarih de bilir. Önce ahlak ve maneviyat sloganının sözcüsüdür. Sadet Partisi anti-emperyalisttir. İnsanlar bunu söylemekten korkuyor ama biz Milli Görüşçüler bu memleketin anti-emperyalist duruşunu sonuna kadar koruyor, sürdürüyoruz. Biz IMF'nin önünde diz çöken bir parti değiliz, biz AB'nin terbiye salonunda terbiye edilecek, ABD ve Israil politikalarına eyvallah diyecek bir parti değiliz. Biz Malazgirt'in, Çanakkale'nin devamıyız. Saadet Partisi bir elitin, bir şahsın, bir zümrenin, bir aristokrasinin ve seçkinlerin partisi değildir. Saadet Partisi tüm Türkiye'nin partisidir ve geleceğinin adı, teminatıdır" dedi.

Eski Il Başkanı Sadrettin Karaduman'ın İl Başkanlığı görevini bırakmasıyla tek liste ile seçime girerek Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı seçilen Erol Erdoğan ise iktidar yürüyüşünü Istanbul'dan başlattıklarını kaydederek, "Çünkü yine sabahları insanlar işine mutsuz gidiyor, Babalar evlerine akşamları yine umutsuz dönüyor, Anneler yine çok tedirgin, Gençler yine işsiz, Genç kızlar hala mağdur, Emekliler hala mahzun, Çalışanların endişesi her gün artıyor. Kapanan işyeri sayısı rekora koşuyor. Işte bunun için, bugün sözlerimizi yenileyeceğiz, yeminlerimizi yenileyeceğiz, kardeşliğimizi, ruhumuzu, inancımızı yenileyeceğiz. El ele verip, kol kola girip, birbirimize yaslanarak yeniden sokaklarda, meydanlarda, pazarlarda, kapılarda, kahvelerde olacağız. Yeniden dillerde, gönüllerde, dudaklarda olacağız.  Saadet'i, yeniden Büyük Türkiye'yi, adaleti, özgürlüğü, refahı, ahlak ve maneviyatı, zulme karşı durmayı bir defa daha yeniden anlatacağız" dedi.

Saadet Partisi Istanbul Olağanüstü Kongresinde Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve büyük kongre delegeliğine seçilen Hikmet Yıldırım İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak, bundan sonraki süreçte özellikle İstanbul’un Trakya kesiminde kalan ilçeler ve Balkan ülkeleri ile ilgili bir birimde görev alması bekleniyor.