"Hızırbey Camii Ramazan ayına yetişecek mi?"

Vatandaş, Kırklareli merkez ilçenin en büyük camii olan ve bir yıldan fazla bir süredir tadilatta olan Hızırbey Camii 20 Ağustos'a denk gelen Ramazan ayına yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor.

Kırklareli Merkez içenin en büyük camii olan Hızırbey Camii yapılan ihale sonrası 29.04.2008 tarihinde tadilata girmişti. İşin bitim süresi olarak ise 27 Kasım 2008 tarihi gösterilmişti. Tadilatın ihalesini alan Kaya İnşaat Yücel Kaya Ortak Girişimi firması işin bitim tarihinin üzerinden altı ay geçmesine rağmen hala tadilatı bitiremedi. Tadilatın Ramazan ayına kadar bitmeyeceği endişesine kapılan vatandaşlar endişelerini dile getirdiler. Vatandaşlar; “Geçtiğimiz Ramazan ayında üç cami birden tadilattaydı ve Teravih Namazlarında çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bu yıl Ramazan ayı 20 Ağustos’ta başlıyor. Bir yıldan fazla bir süredir tadilatta olan Hızırbey Camiinde herhangi bir gelişme göremiyoruz. Acaba tadilat Ramazan ayına kadar bitecek mi? Bunu herkes merak ediyor”

*“Cuma günlerinde camiler cemaati almıyor”

Cuma Namazlarında sıkıntı yaşandığını belirten vatandaşlar; “Hızırbey Camii çarşının ortasında çok büyük bir cami. Esnaf Cuma Namazını kılmak için genelde çarşıdaki camileri tercih ediyor. Fakat Hızırbey Camii’nin kapalı olması esnafı diğer camilere yönlendiriyor ve çarşıda bulunan diğer camiler yetersiz kalıyor.
İhalenin anlaşmasına göre tadilatının 6 ay önce bitmesi gereken Hızırbey Camii’nin Ramazan ayına kadar açılmasını istiyoruz” dediler. (yy)