Hızırbey Camii restorasyonu kafa karıştırıyor

Hızırbey Camii restorasyonu kafa karıştırıyor

Kırklareli Merkez Ilçe Hızırbey Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları her geçen gün biraz daha arap saçına dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Edirne Vakıflar Müdürlüğü kontrolünde devam eden çalışmaların sözleşmesi, 29 Nisan 2008 günü başlamıştı. Iş bitim tarihi 27 Kasım 2008 tarihi olan cami restorasyonunun halen devam etmesi ise kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Bunların yanı sıra restorasyon başlamadan önce cami bahçesindeki 32 adet çam ağacının kesilmesi ile de Kırklareli’de epey gündemde kalan Hızırbey Camii restorasyonu, çalışmaların yılan hikayesine dönmesi ile tepki toplamaya devam ediyor.           

Cami’nin iç, dış ve bahçesinde yapılan restorasyonlar ile tuvaletlerin de yıkılarak yerine yenilerinin başlanması tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Mübarek Ramazan Ayı’na 2 ay gibi bir süre kala cami restorasyonunun tamamlanıp, tamamlanamayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

27 Kasım 2008 tarihinde restorasyonun tamamlanıp ibadete başlanması beklenmesine rağmen aradan geçen 8 aylık uzun bir sürede cami restorasyonun da henüz somut bir adım görülmemesi başta Karaumur ve Haşim Peksöz Caddesi esnafı olmak üzere vatandaşların da tepkilerinden nasibini alıyor. Kırklareli’nin en eski ve en büyük camisi olan Hızırbey Camii’nde restorasyon konusunda yaşanan hayal kırıklığının önüne geçilmesi için çalışmaların bir an önce tamamlanması bekleniyor.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar ise; ”Ramazan ayına iki ay kaldı. Hızırbey Camii’nin restorasyonu hala sürüyor. Sözleşme bitim tarihinde Kasım 2008 yazıyor ama Haziran 2009’a geldik, daha bir açıklama bile gelmedi. Bu caminin restorasyonunu sadece namaz kılanlar değil, namaz kılmayanlar da merak ediyor. Çünkü Ramazan ayında herkes teravih namazına gitmek ister. Yetkililere soruyoruz, “Hızırbey camii Ramazan ayına yetiştirilecek mi?” Eğer yetiştirilecekse niye caminin etrafı kepenklerle kapatılıyor?. Biz bunlara cevap istiyoruz. Taşeron firmanın bu konuda yavaş davranmasına anlam veremiyoruz. Geçen Ramazan ayında da başka camilere gitmek zorunda kaldık. Bu Ramazan’da gitmek zorunda bırakılmayalım. Yetkililerden bu konuda bir an önce somut adımlar bekliyoruz.”dediler.