Hoş geldiniz, Başsavcım

Hoş geldiniz, Başsavcım

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı ünvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları hakkındaki Kararnamesiyle Gaziantep iline atanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci’nin yerine, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl atanmıştı.

4 yıldır Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Bülent Bingöl, Kırklareli’deki yeni görevine 14 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Bu bağlamda Başsavcı Bingöl dün makamında basın mensupları ile biraraya geldi. Bingöl yaptığı açıklamada, Kırklareli’de görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  ilimizin adli olaylar açısından oldukça sakin olduğunu vurguladı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, kurumunun en önemli amaçlarından birinin de hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Başsavcı Bingöl, kendisini şöyle tanıttı; “1968 Ardahan doğumluyum. 1990 yılında Istanbul’da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Yaklaşık 18 yıldır bu mesleği yapıyorum. 4 yıldır da Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapıyordum. Son olarak Kırklareli’ne atandım. Evliyim, iki çocuk sahibiyim.”

Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Kırklareli ile ilgili ilk izlenimleri hakkında ise; ilimizi, Kilis’e nazaran oldukça sakin bulduğunu kaydetti. Bingöl konuşmasında; “Inşallah bundan sonra da üzücü olaylar yaşanmaz. Asayişi son derece dügün bir ilimiz. Umarım böyle de devam eder” diyerek iyi dileklerde bulundu.

“Cezaevi Kırklareli’ne katkı sağlar”

Bilindiği gibi Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Ilimiz Kavaklı mevkiinde, 700 dönümlük alanda, hükümlülerimiz için son derece önemli, Açık cezaevi projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. En geç 2010 yılında faaliyete geçecek bu çalışma sayesinde; mahkumlar tüm meslek dalları ile ilgili, iş kollarında eğitim görme ve çalışma imkanı bulacaklar. Bu iş kolları ile hükümlülerimiz meslek sahibi olabilecek, böylece tahliye olduktan sonra, kendi kendilerine hayatlarını sürdürebilecek iş gücüne sahip olabilecekler.

Ancak kendi bünyesine bir gelir de kazandıracak olan Cezaevi projesine ilimizde karşı olan esnaf kesimi de var. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklareli’nin yeni Başsavcısı Bülent Bingöl, bu konuda gerekirse Esnaf Odalarımız ile görüşebileceklerini, Cezaevi’nin Kırklareli’ne zarar değil, tam tersine katkı sağlayacağını vurguladı.

Bingöl, cezaevinin büyük bir ihtimalle yapılacağını ve mahkumların sebze-meyve yetiştiriciliğine yönlendirilebileceğini söyledi. Ancak henüz proje aşamasında bulunan söz konusu cezaevi için konuşmanın erken olduğunu da kaydeden Başsavcı Bingöl, Kırklareli’deki esnafımızı etkilemeyecek çalışmaların da yapılabileceğini belirtti. Bingöl; “Bizim birinci amacımız gelir elde etmek değil, hükümlülerimizi toluma kazandırmak adına, onları bir meslek sahibi yapabilmektir” dedi.

Iyi dilek temennileri ile makamından ayrıldığımız, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, 25 Ağustos Salı günü yıllık iznine ayrılacak. Başsavcı Bingöl daha sonra, tekrar görevinin başında olacak. Gazetemiz olarak yeni Cumhuriyet Başsavcımız Bülent Bingöl’e tekrar “Hoşgeldiniz” diyor, yeni görev yerinin kendisi ve Kırklareli için hayırlı olmasını diliyoruz.