Hülya Gürman'dan Vali Coş'a destek

Büyükmandıra eski Belediye Başkanı ve AK Parti'den Belediye Başkan adayı Hülya Gürman, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un Roman vatandaşlara yaptığı yardımların ardında siyasî bir amaç aranmasının çok yanlış olduğunu belirterek; 'Siyasilerin rakibi Vali olmayacağı gibi, Sayın Valimizin bu hizmetleri de seçim yatırımı olarak değerlendirilemez. Valimizi hizmetlerinden ötürü destekliyorum' dedi.

Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Roman vatandaşların evlerine WC ve Banyo yaptırmasından sonra ulusal bir gazetenin köşe yazarı Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bazı yorumlar yapmış, bu durumu seçim yatırımı olarak değerlendirmişti. Bu konuda Büyükmandıra eski Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı hülya Gürman’dan Vali Coş’a tam destek geldi. İşte Hülya Gürman’ın Vali Coş’u destekleyen o sözleri;
“Sayın Valimizin; ihtiyacı olan, mağdur insanlarımıza yaptığı böyle bir hizmetten dolayı sonsuz minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. En önemli zaruri ihtiyaçlarımızdan biridir tuvalet. Umumi tuvalet sorununu biz beldemizde yaşadık. 1999-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde her mahalleye kadın ve erkek olmak üzere umumi tuvaletler yaptık. Bu önemli bir ihtiyaçtır, Sayın Valimizi ben destekliyorum.
Böyle bir şey seçim yatırımı kesinlikle olmaz. İlimizin valisinin de böyle çalışmalarda duyarlılık göstererek mağdur vatandaşlara yardım etmesi devletin aslî görevlerindendir. Şimdiye kadar yapılmaması bile, o insanların bu anlamda mağdur edilmesi dahi göz ardı edilmiş bir durumdur. Siyesi mekanizmanın içine sokup da böylesine önemli bir hizmeti eritmeye çalışmak yersiz ve anlamsızdır. Ben, Belediye Başkanlığı yapmış bir kadın olarak son derece memnun oldum. Ben bunu kamu görevi yapmış bir insan değil, bir vatandaş olarak da söylüyorum.” (mc)