Hümmet Kardeşler Fırını coşku içinde açıldı

Hümmet Kardeşler Fırını coşku içinde açıldı

Ilimiz unlu mamüler alanında kaliteli bir hizmete daha kavuştu. Kırklareli’nin saygın ticaret şirketlerinden Hümmet Kardeşler tarafından faaliyete giren ekmek fırını açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kocahıdır Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, No:27 adresinde 07 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 13:00’da yapılan açılış törenine; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, AK Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus, AK Parti Il Genel Meclisi Üyesi Nihat Sağlam, Ak Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, CHP Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Hasan Buzol, Iskender Karaman, Ali Hümmet, Erol Hümmet ve çok sayıda davetli katıldı. Fırın açılış töreni öncesi dualar eşliğinde kurban kesildi. Hümmet Kardeşler Ekmek Fırını açılış kurdelasını Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve AK Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus kesti.

Ramço davet ve organizasyon yine harikalar yarattı

Başkan Çağlayan açılış öncesi bir konuşma yaparak, Hümmet Kardeşler Ekmek Fırını’nın Kırklareli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Büyük bir coşku içinde fırının açılması ile düzenlenen kokteyle çok sayıda Kırklarelili akın etti. Ilimizin sempatik genç girişimcilerinden Ramazan Akcan’ın sahibi olduğu Ramço Davet Organizasyon tarafından hazırlanan animasyon ve kokteyl büyük beğeni topladı. Ramço’nun yeni ürünü olan üç buçuk metrelik dev palyaço gösteri esnasında herkesi büyüledi.

Bir hafta öncesinden deneme ekmek ürünlerine başlayan fırın, 450 metrekarelik alanı 9 personeli ve 1 gıda mühendisi ile Kırklareli’deki unlu mamüller piyasasında kalite çıtasını daha da yükseğe çıkarmayı hedefliyor. Dört seviyeden oluşan fırında, ekmekten simide, kurabiyelerden poğça çeşitlerine kadar çok sayıda alternatif yer alıyor. Kriz ortamında çok büyük bir cesaret örneği sergileyerek Edirne’nin meşhur ekmek fırınlarından ‘Iskender Usta’ ortaklığında Hümmet Kardeşler Unlu Mamüller Ekmek Fırını’nı açtıklarını dile getiren Akçahan Hümmet; “450 metrekarelik, dört seviyeli komple hijyenik koşullarda Il Tarım Müdürlüğü ve Kırklareli Belediyesi’nin fikir olarak yardımlarıyla onlara danışarak işyerimizi gerçekleştirdik. Mümkün olduğu kadar hijyeni ön planda tutmaya çalıştık. Tabi bunu yapmak önemli değil. Bizim amacımız bunu güzel bir şekilde devam ettirmek. Kırklareli halkına en iyi şekilde güzel ürünler sunmak istiyoruz. Bunu başarmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bu kriz ortamında bizdeki büyük cesaret ile bu işe kalkıştık. Inşallah başarılı oluruz. Kırklareli halkının desteklerini bekliyoruz. Bir Kırklarelili olarak onların destekleriyle ayaktayız. Zaten bu hizmet sektöründe Hümmet Kardeşler olarak biz varız. Kırk yılı aşkın bir süredir Kırklareli halkına hizmet veriyoruz. Bu hizmetlere devam etmek için karar aldık, hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Kırklareli halkına en kaliteli ekmeği sunmak için gayret gösterdiklerini belirterek kanunlar çerçevesinde bir adet gıda mühendisi çalıştırdıklarını belirten Akçahan Hümmet, ”Şu anda kanunlar çerçevesinde bir gıda mühendisimiz var. Ekmek çeşitleri, unlu mamüller; simit, poğaça, açma gibi unlu mamülleri üretmekteyiz. Ekmekte iyi bir kalite tutturmak istiyoruz. Aslında bir haftadır üretimimiz devam ediyor. Az az ürettiğimiz ekmekle halkımızın tepkisini sentezlemeye çalışıyoruz. Kalitemizi oturtmak istiyoruz. Zaten fırınlarımızın belli bir süre yanması gerekiyor. Bir haftadır fırınlarımız yanıyor. Onların kalitesini oturtmak için bir haftadır deneme üretimleri yapıyoruz. Yavaş yavaş kapasitemizi halkımızın isteğine göre arttıracağız. Uzmanlar tarafından 4 seviyeli yer olarak fırına en müsait yer olarak burasını seçtiklerini belirttiler. Inşallah hedeflerimize ulaşırız. Bu arada büyümek isteriz. Biz kalite olarak rekabet yapmayı düşünüyoruz. Maddiyat olarak çok fazla insanlara zarar verici bir rekabet düşünmüyoruz. Ama kalite olarak rekabet yapmaya çalışacağız. Hedefimiz malın kalitesiyle rekabet yapmak. Kırklareli halkının hakettiği kriterleri tuturmaya çalışacağız. Belki hatalarımız olacak, şimdiden affola. Tabi sektörümüz üretim olduğu için bazı şeyleri deneyerek ilerletmemiz lazım. Bizde bunu deneyerek belli bir yerlere getirip, Kırklareli halkına en güzel kalitede ekmekler sunmaya çalışacağız. Şu anda deneme sürecinde her gün Bin’er adet ekmek ürettik. Ilerleyen zamanlarda 2000- 2500 sayısına ulaşma hedefimiz var. Tabi bu halkımızın taleplerine göre artar veya azalır. Şu anda sadece Kırklareli Merkez’e ekmek satışı yapıyoruz. Ilerleyen zamanlarda köylerimize de ekmek vermek istiyoruz. Daha önceki yıllarda babam 11 yıl kadar ekmek fırını işletmişti. Sonra işlerin yoğunluğundan dolayı fırını ortağımıza devretti. Şimdi bizler yetiştik, babamıza yardımcı olarak hizmet verebiliyoruz. Elimizden geldiği kadar başarılı olmaya çalışacağız.

Ekmek fırınımız Kırklareli halkı ve biz Hümmet Kardeşler için hayırlı olsun. Allah Kırklareli halkına güzel günler göstersin. Güzel ticari bir hayat nasip etsin. Kısır bir döngüdeyiz. Kırklareli halkı olarak bu krizi aşma gücüne sahibiz. Imkanı olan arkadaşlarımız Kırklarelimiz’e yatırım yaparsa güzel olur. Önemli olan mücadele. Hepimiz Kırklarelili olarak Kırklareli için mücadele etmeliyiz, Kırklareli için birşeyler yapmalıyız.” diye konuştu. Akçahan Hümmet ayrıca açılışa katılan protokol ve çelenk gönderen kişi ve kurumlara da teşekkürlerini sundu.