Hürriyet Treni 26 Ekim'de yeniden Kırklareli'nde olacak

Hürriyet Treni 26 Ekim'de yeniden Kırklareli'nde olacak

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuryeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliği ile ilk kez geçen yıl yapılan “Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür'' yolculuğu, bu yıl kurtuluşunun 87´inci yıldönümünü kutlayan Izmir´den yola çıktı.

 Geçtiğimiz yıl 13 Ağustos tarihinde ilimize gelen ve Kırklareli halkı tarafından büyük ilgi gören “Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür” Treni bu yıl 26 Ekim tarihinde ilimizde olacak. Geçtiğimiz yıl tren’in ilimize geldiği gece Kırklareli doğumlu ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öcal’da Kırklareli halkına bir konser vermişti.

Burada yapılan tetkikler sonucunda, kan örneği alınan hastamız taburcu edildikten sonra kan örneği , Istanbul Hıfzıssıhha Kurumu'na gönderilmiştir. Hıfzıssıhha'dan örnekle ilgili gelen sonuç negatiftir. Yani şahısta domuz gribine rastlanmamıştır. Kırklareli'ndeki vatandaşlarımızın da konuya yönelik herhangi bir endişeye kapılmamalarını belirtmek istiyorum."

Babaeski'deki doktorlar konuyla ilgili eğitime yollandı

Il Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin Babaeski'den ilimize sevk edilen hastanın, oradaki doktorların bilgi eksikliği neticesinde buraya gönderildiğini, halbuki aynı tetkikin orada da yapılabileceğini belirterek, Babaeski Devlet Hastanesi'ndeki doktorların konuya yönelik olarak eğitime gönderildiklerini ifade etti.