Hürriyet Treni 41. durağı Kırklareli'nde coşkuyla karşılandı

Hürriyet Treni 41. durağı Kırklareli'nde coşkuyla karşılandı

"Hürriyet hakkımızdır, Tren özgürlüktür" treni 9 Eylül'de Izmir'den başladığı yolculuğunda sona yaklaştı. Hürriyet Gazetesi ve TCDD işbirliğiyle 9 Eylül'de Izmir'den yola çıkan tren, dün 41. durağı olan Kırklareli Tren Garı binasına yanaştı. Saat 11.00'da Kırklarelili vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük bir kalabalık ile karşılanan Hürriyet Treni, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, Kırklareli halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Kırklareli Garı'nda düzenlenen etkinlikler, Coca Cola'nın Mutluluk Bandosu tarafından verilen "Hoş geldiniz" konseriyle başladı.

Etkinliğe katılanlardan bazıları, çocuklarıyla birlikte Mutluluk Vagonu içinde karaoke yaparak şarkılar söyledi. Çocukların bazıları ise müzik aletlerini çalarak eğlendi.

Saat 11.30-12.00 saatleri arasında tren yetkilileri tarafından açılışla başlayan program, tanışma ve trendeki peronların gezilmesiyle devam etti.

Daha sonra ise Hürriyet Treni proje ekibi, Hürriyet Gazetesi yazarları Yalçın Bayer, Emel Armutçu, Hürriyet Avrupa Yayın Yönetmeni Halit Çelikbudak'tan oluşan ekibi karşılayan, Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Il Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı, Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hakan Yağan, hep birlikte treni gezdiler.

Tren hakkında proje sahiplerinden bilgiler alan Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin Hürriyet Treni'nde çok yararlı çalışmalar yapıldığını ifade ederek, tüm vatandaşların treni gezmesi gerektiğini söyledi. Trenin gezilmesinin ardından ise Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin ve beraberindekiler konferans vagonuna geçerek, Hürriyet Gazetesi yazarları ve proje ekibi tarafından sorulan soruları yanıtladılar.

Konferans vagonunda Kırklareli'nin ekonomik ve eğitim durumu, geçim kaynakları ve sanayi durumu olmak üzere birçok konu görüşüldü.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ve Emel Armutçu'nun sorduğu soruları yanıtlayan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan "Öncelikle sizleri ve Hürriyet Treni ekibini yeniden Kırklareli'nde görmekten büyük mutluluk duydum." dedi.

Yalçın Bayer ve Emel Armutçu'nun Kırklareli hakkında sordukları soruları yanıtlayan Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Kırklareli'nin okuma yazma oranında %98'lik bir başarıya sahip olduğunu, üniversiteye yerleştirmede 4 yıl üst üste birinci olduğunu söyledi. Kırklareli'nin başta peynir olmak üzere hardaliye ve helvası ile meşhur olduğunu da söyleyen Çağlayan "Kırklareli'nin peyniri ve köftesi meşhur olan yiyecekleri arasında. Bunun dışında son yıllarda yapımı hızlanan hardaliye'de gelecek yıllarda Kırklareli'nin meşhurları arasına hızlı bir şekilde girecektir. Hardaliye üzümden yapılan alkolsüz bir içecek. Rengi kırmızı şarabı andırıyor. Eskiden Kırklareli'nde oldukça fazla üzüm bağları varmış. O zamanlarda Kırklareli'nde hardaliye üretimi çok yaygınken zamanla yok olma derecesine gelmiş. Fakat son yıllarda ilimizde yine üzüm bağları konusunda ciddi adımlar atılıyor. Kırklareli'nde burada yetişen üzümlerin toplanıp yapılacağı bir şarap fabrikası kurulacak. Inanıyoruz ki Kırklareli bağcılıkta eski günlerine yeniden kavuşacaktır" diye konuştu.

Gerçekleşen konuşmaların sonrasında ise TCDD yetkilileri tarafından TCDD ile ilgili slayt gösterisi eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi. Gerçekleşen sunumun sonrasında ise Hürriyet Gazetesi yazarı Emel Armutçu, Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser'e doğum günlerinde yayımlanmış olan Hürriyet gazetesinin sayısını hediye etti.

Konferans vagonunda gerçekleşen uzun süreli sohbetin ardından ise Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin ve beraberindekiler vagondan ayrıldılar.

Daha sonra ise diğer etkinliklere geçildi. Saat 11.00 ile 14.00 arasında Uluslararası Af Örgütü Haklı Çocuk Oyunu oynandı. Yine saat 11.00 ile 14.00 arasında "Nehir ol, Çiçek ol, Çoçuk ol: Hayata Artı Kat" etkinliği peronlarda gerçekleşti.

11.00 ile 14.00 arasında mutluluk vagonunda gerçekleşen bir diğer etkinlikte ise "Coca-Cola ile Sen de Şarkını Söyle" etkinliği çocuklar tarafından büyük beğeni topladı. Saat 11.00 ile 13.00 arasında YGA-Hayal Ortakları Çocuklarla Yaratıcı Okuma Atölyesi etkinliği tiyatro vagonu önünde yapıldı.

Saat 11.00 ile 13.30 saatleri arasında peronda, Coca-Cola Mutluluk Bandosu Ritim Atölyesi etkinliği yapıldı. 14.00-15.00 saatleri arasında ise merakla beklenen Akbank Çocuk Tiyatrosu "En Mutlu Kim" Oyunu  tiyatro vagonunda gösterime sunuldu.

14.00-16.00 saatleri arasında konferans vagonunda Aile Içi Şiddete Son Kurumlarla Işbirliği Semineri verildi.

15.00-16.00 saatleri arasında ise peronda Uluslararası Af Örgütü Haklı Çocuk Oyunu, yine aynı saatte peronda Nehir ol, Çiçek ol, Çoçuk ol: Hayata Artı Kat etkinliği izleyenlerle buluştu. Son olarak ise Coca-Cola ile Sen de Şarkını Söyle etkinliği saat 15.00-16.00 saatlere arasında izleyicilerle buluştu.

Ayrıca gün boyunca peronda Hürriyet / Çocuk Ihmal ve Istismarını Önleme Platformu "Biraz da Siz Uslu Durun" konulu sergi, Fişek Enstitüsü tarafından "Hani Çocuklar Oynardı?" konulu sergi, Coca-Cola "Hayata artı sergisi, Ekolojik Ayak Izinizi Ölçmek ister misiniz? Coca-Cola Kiosku, Doğduğunuz Gün Neler Olmuştu? Doğumgünü Hürriyet'i/Hürriyet Standı, Işte Benim Hürriyetim Herkes kendi sayfasını yapıyor / Işte Benim Hürriyetim Standı, Hürriyet.com.tr ve ben Hürriyet.com.tr standı, Deprem Geçecek, Hayat Devam Edecek DASK Standı etkinliklerine ve çalışmalarına devam etti.

Hürriyet treni etkinlikleri kapsamında gece ise saat 21.00'da Kırklarelili ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öcal hemşehrilerine güzel bir konser verdi.