Hürriyet Treni Kırklareli'nde çocukları şenlendirdi

Hürriyet Treni Kırklareli'nde çocukları şenlendirdi

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın işbirliğiyle 9 Eylül'de Izmir'den hareket eden, 'Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür' treni, Kırklareli'nde geçtiğimiz gün coşkuyla karşılandı.

Elbette bu coşkunun en büyük sahibi çocuklardı. Bu arada Hürriyet Gazetesi dünkü sayısında yedinci sayfasının tamamını Kırklareli’ne ayırdı. Gazete, ilimizi “proje üreten kent” olarak tanımladı.

Işte Kırklarelili çocukların Hürriyet Treni maceraları;

Hürriyet trenini gezmeye gelen öğrenciler hem treni gezdiler hem de, çeşitli aktivitelere katıldılar. Hürriyet Gazetesi ve Çocuk Ihmal ve Istismarını Önleme Platformu'nun ortaklaşa hazırladığı "Biraz da Siz Uslu Durun Sergisi" ve Fişek Enstitüsü'nün "Çalışan Çocuklar Fotoğraf Sergisi" hem fotoğrafları hem de mesajlarıyla dikkat çekti.

Coca-Cola, "Hayata Artı Kat" vagonunda ise çocuklara yönelik çevre aktiviteleri yer aldı. Hayata Artı Sergisi'nde, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile oluşturulan "Hayata Artı" Gençlik Programı'nın desteklediği çevre sorunlarına yönelik gençlerin ürettikleri projeler sergilendi. Coca-Cola vagonlarında ilgi çeken bir diğer uygulama ise ekolojik ayak izi ölçümü yapan kiosk. 

Trenin belgeselini yapan Kültür Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri ise, Kırklarelililerin çoşkusunu ve ilgisini fotoğraflarla anılaştırdı.

Hürriyet Gazetesi "Aile içi Şiddete son Kampanyası" tarafından düzenlenen "Aile içi Şiddet" konusunda çalışan kurumların işbirliği ile ilgili yapılan çalışmaya ise,  emniyet, jandarma, sosyal hizmetler, sağlık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, belediye, sivil toplum örgütleri ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı temsilcileri katıldı.

YGA Hayal Ortakları, çocuklarla bir "okuma atölyesi" etkinliği gerçekleştirirken, çocuklara oyunlar oynattı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ziyaretçilere hayat standartlarını koruyabilmeleri için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaya davet etti, sigortanın neden gerekli olduğunu anlattı.

www.hurriyet.com.tr, ziyaretçilerin fotoğraflarının da yer aldığı sayfaları isteyenlerle birlikte tasarladı ve bu sayfayı dileyene çıkış olarak verirken; Hürriyet Gazetesi, ziyaretçilere doğdukları günün Hürriyet'ini hediye etti.