Huzurlu bir bayram için Emniyet Müdürlüğümüz'den ek tedbirler

Huzurlu bir bayram için Emniyet Müdürlüğümüz'den ek tedbirler

Kurban Bayramının Ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüzce; 26-30 Kasım 2009 tarihleri arasında bir dizi ek tedbirler alındı. Kırklareli Valiliği Il Basın ve Halkla Ilişkiler Müdürülüğü bu tedbirleri şöyle sıraladı;

“1- Kurban Bayramı öncesi ve Bayram Süresince halkımızın yoğun olarak bulunacağı, Fevzi Çakmak Caddesi, Istasyon Caddesi, Kara umur Caddelerine, bankalar, kuyumcular ve alış- veriş merkezleri civarlarına, pazaryerine ve Pınar Mahallesi mezbaha yanındaki kurbanlık alım satımı yapılan yerde;  hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaççılık, sahtecilik vb. olaylara karşı resmi ve sivil kıyafetli olarak devriyeler görevlendirilmiştir.

2- Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Ekiplerine personel takviyesi yapılarak sorumluluk bölgelerini sürekli kontrol altında tutmaları sağlanacaktır.

3- Bayram nedeniyle yoğun olarak alış veriş yapılacak yerlerde vatandaşlarımızın oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaççılık, hırsızlık, dolandırıcılık, sahte para ve sahte çek olaylara karşı dikkatli olmaları, özellikle kurbanlık alan ve satan vatandaşlarımızın tanımadıkları veya tereddüt ettikleri Döviz Cinsinden Para ve Çekleri alışverişlerinde kabul etmemeleri önem taşımaktadır.

4- Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili olarak; Trafik Ekiplerine personel takviyesi yapılmış, Ilimizde otogar çevresi ile trafiğin yoğun olacağı yerlerde ve Şehirlerarası Karayollarında alınan trafik önlemleri arttırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için; alkollü araç kullanmamaları, kısa mesafede olsa emniyet kemerlerini takmaları, mevsim değişimini de dikkate alarak araç bakımlarını yaptırmaları, dişleri silinmiş lastik kullanmamaları, iyice dinlenmiş olarak direksiyon başına geçmeleri ve trafik kurallarına mutlaka uymaları gerekmektedir.

5- 27 Kasım sabahı kılınacak Bayram Namazı süresince; camiler ve mezarlık çevrelerinde Arife Günü dahil asayiş yönünden yeteri kadar personel görevlendirilecektir.

6- Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de; Asayiş ve Trafik yönünden olabilecek şikâyetlerini ve şüpheli gördükleri şahısları en kısa süre içinde gördükleri ekiplere veya ücretsiz 155 Polis Imdat telefonlarına arayarak polise bildirebileceklerdir. Kırklarelili vatandaşlarımızın bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini dileriz.”