"Huzurlu ilimizin daha da huzurlu olmasını istiyoruz"

Kırklareli İl Emniyet Müdür Mehmet Behzat Canbazoğlu huzurlu olan Kırklareli'nin bundan sonra da daha huzurlu olması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu merkez ilçede 24 noktaya konacak olan MOBESE Kameraların ihalesinin yapıldığını söyledi. Yakın bir zamanda bunların yerlerine monte edileceğini belirten Canbazoğlu huzurlu olan Kırklareli’nin daha da huzurlu olması için çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli huzurlu bir ilimiz, biz bu huzurlu ilimizde daha da huzurlu yaşanabilmesi için vatandaşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Sık sık Mahallelerde toplantılar düzenleyerek vatandaşlarımız ile personelimiz arasındaki ilişkilerin sıcak olmasını sağlıyoruz. Bu sıcak ilişkiler sayesinde bizlere yapılan ihbarlarla birçok suç aydınlatıldı. Kimi vatandaşlarımızda bir suçu gördüğünde başına bela olacağını düşünerek ihbarda bulunmak istemiyor. Biz yapılan ihbarların hepsini değerlendiriyoruz. İhbarı yapanın adını falan sormuyoruz. Bu sebeple vatandaşlarımız gördükleri herhangi bir suçu bizlere bildirmekte tereddüt yaşamasınlar. Yapılan ihbarların hepsine gidiliyor, asılsız olanlar da oluyor ama ilimizde yapılan ihbarların çoğunluğu doğru çıkıyor.
İlimizdeki polis sayısı çok da fazla değil. Bunun arttırılması için Genel Müdürlüğümüz ile Sayın Valimizin desteğinde görüşmeler oluyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda personel sayımızı arttıracağız. Bu sayının artması demek, hem yaya hem de motorize ekiplerinin sayısının artması demek. Denetim ne kadar fazla olursa, tepe lambası yanan ekiplerimizin sayısı ne kadar fazla olursa caydırıcı oluyor. Kötü niyetli kişiler ekiplerimizi gördüğünde suç işleyecekse bile vazgeçiyor. Diğer illerden ilimize suç işlemeye gelenler elimizden kolay kolay kaçamıyorlar ve tutuklanıyorlar. Bu dav caydırıcı olması bakımından memnuniyet verici bir durum oluşturuyor.
Adliye teşkilatının görev ve yetkileri de belli ölçüler içerisinde sınırlı. Onlarda ellerinden geldiği yetkiler dahilinde bizlere gerekli desteği veriyorlar. Büyükşehirlerdeki Cezaevlerinde yoğunluk çok oluyor. Bir taraftan doluyor bir taraftan boşalıyor. Bizim burada sanki bir uygun olduğu için en azından 15 gün 1 ay Cezaevi’nde kalmalarını sağlıyoruz. Bu hem imkanlarımız hem de caydırıcılık bakımından çok iyi oldu.
* MOBESE Kameralar 24 noktaya konacak
İl merkezinin 24 noktasına konacak olan MOBESE Kameraların ihalesi yapıldı. Yakın bir zamanda bunların montaj işlemleri de başlatılacak. Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi ve Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile bu sistem 700 bin TL civarında bir maliyetle gerçekleştirecek.
Böylelikle ilimize dışarıdan giriş yapan araçlar ve kişiler daha iyi takibe alınacak. İlimizdeki yerli halkın sayısının fazla olması, dışarıdan gelenlerin sayısının az olması ilimizdeki suç oranının ve asayişinin düşüklüğüne de etki ediyor. Bu kameraların yerleştirilmesi ile huzurlu olan ilimizin daha da huzurlu olarak hayatlarını devam ettirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.”