İbrikçi, kontrol memuruyken, birden müdür oldu

İbrikçi, kontrol memuruyken, birden müdür oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski Il Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin görevi sona ermesine rağmen, faaliyetleri (!) hala devam ediyor. Bu defaki iddialar ise Ahmet Ibrikçi’nin kardeşi Zafer Ibrikçi ile ilgili; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Il Müdürlüğü bünyesinde, kontrol memurluğu yapan Zafer Ibrikçi, birden Lüleburgaz’da açılacak olan SGK Ilçe Müdürlüğü’ne “Merkez Müdürü” olarak atandı. Vatandaşlardan gazetemize gelen e-posta ve mesajlara göre ise, bu atama tamamen AKP eski Il Başkanı Ahmet Ibrikçi sayesinde gerçekleşti.

SGK Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile gerçekleşen bu atamanın yasallığı ise tartışılır. Çünkü bahsi geçen kişinin bir kontrol memuru iken, birden Merkez Müdürlüğü’ne atanması, vatandaşlar tarafından “haksız” bir atama olarak görülüyor.      

Yine Zafer Ibrikçi’nin Müdürlük için gerekli kriterleri taşımadığı da iddialar arasında yer alıyor.Hal böyle olunca, bu atamanın gerçekleşmesinde büyük payı olduğu düşüncesi ağır basan AKP eski Il Başkanı Ahmet Ibrikçi’nin makamını kullanarak, kardeşine “kıyak” geçtiği belirtiliyor. Bu tür konulara çok da yabancı olmayan Ibrikçi’nin “ricası” üzerine yetkili makamların atama için düğmeye bastığı söyleniyor.

SGK Lüleburgaz Ilçe Müdürlüğü için Merkez Müdürü olarak şu an vekillik eden, ancak Müdürlüğün açılması ile aslen görevine başlayacak olan Zafer Ibrikçi için SGK Il Müdürlüğü, Genel Müdürlük tarafından gelen atamayı gerçekleştirdi. AKP’nin “kadrolaşma” zihniyeti her yerde varlığını koruya dursun, bakalım bu atama önümüzdeki günlerde kamuoyu tarafından nasıl karşılanacak?