İğneada Belediye Başkanı Tahir ışık beldenin son 5 yılını anlattı

İğneada Belediye Başkanı olan ve tekrar adaylığa soyunan Tahir Işık ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede kendisi bugüne kadar olan çalışmalar hakkında bizlere bilgi verdi.

İğneada mevcut Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Tahir Işık ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Işık, 5 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetleri sıraladı.
Tahir ışık şunları anlattı;
“Eskiden İğneada’da başkanlık yarışları 2 kişi arasında geçerdi. Şimdi 3 kişi arasında geçiyor belki ileride 5 kişi olur. Bu demokrasinin güzelliklerindendir. Daha önce bu demokrasi olamıyordu, bir şekilde engelleniyordu. 27 sene bu böyle oldu ama biz geldik ve bunu değiştirdik. İğneada’da bazı yapılmayan şeyleri gördük. Daha önceki başkanımıza demiştik, turizm için bir şeyler yapılabilir mi değişik amaçlı. Çok bilirseniz başkan olursunuz dedi. En sonunda aday olmak zorunda kaldık, insanlar bizi değerlendirdiler buraya geldik. Buraya geldiğimizden beri kendimize güveniyoruz. İğneada’nın tarihinde yapılmayanları yapıyoruz. Turizmi açmaya, belediyemizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Makine parkımızı genişletiyoruz, İğneada’nın turistik otel yatak kapasitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Şu anda İğneada’ya 20 senedir atıl vaziyette duran 4 yıldızlı otelimizi, müşterilerini bulup devreye soktuk, Allah kısmet ederse yaza yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir ay içinde, 2 senedir uğraş verdiğimiz Traçim’in gümrüklü olarak özel ticari bir limanı yapılacaktı, o da seçimlerden önce başlayacak gibi gözüküyor. İşi biraz ekonomik kriz etkiliyor, yoksa şu zamana kadar bunu başlatacaktık biz.

* “İğneada’yı Turizm ve ekonomi kenti yapmak istiyoruz”

Turizm ve ekonomi kenti yapmak istiyoruz İğneada’yı, ama doğayı bozmadan. Bunu yapabiliyorsak, bizden mutlusu yok. İğneada’yı çok farklı sunmak istiyoruz. İkinci dönemde inşallah daha farklı sunacağız İğneada’yı.
4 yıldızlı oteli alan sahipleri biz bulduk desek yeri var. Biz bu konuda emlakçı gibi davrandık. Sahip ararken yazlıkçıların vasıtasıyla, böyle bir ekibi bulduk. Şirket sahipleri bizlere güvendiler. Biz de bizi belediye olarak nasıl isterseniz kullanın, yeter ki bu oteli kullanıma açın dedik. Onlar da sağ olsunlar bize inandılar, hızlı olarak başladılar.

* “İş istihdamı oluşturulacak”

Biz otel ile İğneadalılar’a istihdam da sağlamayı hedefliyoruz. Ana hedeflerden biri de bu. Bizim kendilerinden bir isteğimiz vardı. Buda İğneada’nın zaten iş imkânının az olduğu bir ortamda Otel’de görevli olarak çalıştırılacak vasıfsız işçilerin birçoğunun bu bölgeden olmasını istedik. Yetkililer bu konuda bizlere tamam dediler.

* “Otel 5 yıldızlı olabilir”

Otelin sağında solunda belediyeye ait ne gibi imkanlar varsa, her türlüsünü yetkilerimiz dahilinde yardım edebiliriz dedik. Çok güzel anlaşıyoruz. Şu an 50-60 kişi içinde çalışıyor. Başlangıcı 4 yıldızlıya göre hazırlanıyor. Etrafındaki aparatları hazırlayabilirlerse, 5 yıldızlı olmak için kriterleri tamamlayabilirlerse 5 yıldızlı olabilecek.

* “Biz geldik Turizm nüfusu arttı”

Öte yandan, İğneada’nın nüfusu 2500 iken yazın 15 bin kişiye kadar çıkıyorsa bunu iyi düşünmek lazım. Bunun için biz çok mutluyuz. Biz gelmeden önce yazın 4 bini geçemiyordu. Demek ki biz İğneada’ya bir şeyler katabilmişiz.

* “Altyapı çalışmaları”

Altyapı çalışması olarak İğneada’ya bizim dönemimizde 2500 metre kadar kanalizasyon yaptık. Mücavir alanımızı imara açtık, 12 kilometre satı kaplama ve asfalt çalışması tamamladık. Bel-Des projeleriyle ve belediye ortak olarak 7 bin metre kare taş kaplama ve 750 metre kaldırım yaptık.
Kırklareli’nde pis suyunda arıtması olan tek belediyeyiz . Bu alınana belge sadece İğneada Belediyesinde var. Bunu bayrak gibi dalgalandırıyorum. 3 bin kişilik paket arıtması olan tek belediyeyiz. Bu belge bize Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan verildi. Ben bununla onur duyuyorum.


* “Sağlık Ocağını açmak bize nasip oldu”

7-8 senedir bitirilemeyen sağlık ocağı açmak bize nasip oldu. Aslında sağlık ocağı değil burası bir hastane. Ama kadro verilemediğinden dolayı sağlık ocağı şu anda. Kırklareli’nin en güzel sağlık ocaklarından.

* “Eğitim çalışmaları”

Geçen sene Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş ile kazandırdığımız ilköğretim okulumuz var, 13 dönümlük bir alana yapıldı. Eskiden 2 okulumuz vardı, biri yıkılacak derecedeydi, diğeri ise çok küçüktü. Vali Beyimizin sayesinde 12 dershanelik İğneada Atatürk İlköğretim Okulu’nu İğneada’ya kazandırdık.
Longoz Ormanları koruma projesi
Ayrıca Longoz Ormanları’nı koruma projesiyle İğneada’nın girişinde Belediyenin katkılarıyla İğneada Bilgilendirme Merkezi kuruldu, Orman İşletmesine ait bir yer ama finansörü Dünya Bankası. İlimizde bile olmayan bir şey bu. 
Borçsuz bir Belediye
Bunlardan başka en önemli şeyimiz, bizde çalışan işçi ve memurlarının 6-7 ay almadıkları ücretleri vardı. Biz geldik, biz bu borçları ödedik. Şu anda bende hiçbir işçi veya memurun alacağı kesinlikle yok. İller Bankası’na olan Belediye borçlarını normal periyotlarda ödüyoruz. Bulunduğumuz 5 sene zarfında hiçbir yere borç yapmayıp, sadece borç ödüyoruz ve kendimizi de döndürebiliyoruz.”