Iğneada Belediyesi, yaptıklarını ve yapacaklarını kitap halinde yayınladı

Iğneada Belediyesi, yaptıklarını ve yapacaklarını kitap halinde yayınladı

Iğneada Belediyesi, Kırklareline bağlı Iğneda beldesinin tanıtımı için kitap hazırladı.

Kitap hakkında Gazetemiz Demirköy Temsilcisi Nihat Evren’e açıklama yapan Belediye Başkanı Tahir Işık şunları kaydetti;  “Diğer aday arkadaşlarımın kahvehane ve ev ziyaretlerinde anlattıkları gibi ben bolluk içinde olan bir Belediye devralmadım. Benim devraldığım Belediye, personeline 5-6 maaş borcu olan, başta TREDAŞ emekli sandığı, Iller bankası, sağlık kurumları ve diğer kurumlara borcu olan ve kasasında tek kuruşu olmayan bir belediye idi.

Bugün çok şükür hiçbir kuruma ve özellikle personeline borcu olmayan ve kasasında kendi cari harcamalarını döndürebilecek kadar nakit parası ve gelirleri olan bir belediye haline geldik.

Göreve başladıktan sonra, gerçekleştirdiğimiz ilk toplantımızda, yıllardır oy kaygısıyla ve diğer çeşitli nedenlerle belediyemize borcu birikmiş su abonelerinin faizlerine af getirerek, ana paralarını taksitlendirmek sureti ile bu borçların tahsili yoluna gittik. Belediyemize ait iş yerlerini bizden önce yapıldığı gibi siyasi kaygılara kapılmadan, günün şartlarına uydurarak, gelir sağladık. Liman tepesi mevkiinde imar planı yaparak belediyemize 800.000 TL’lik gelir sağladık. Belediyemizi internet ağı ile donatarak, hizmetlerin kalitesi ve güvenirliliğini artırdık. Beldemizin en önemli sorunlarından biri de; Elektriklerin sık sık kesilmesi ve buna bağlı olarak kış aylarında şebekenin donmasından dolayı sularımızın akmamasıydı. Içme su pompalarına jeneratör alarak, bu sorunu kökten hallettik ve dönemimiz içinde hiçbir su kesintisine meydan vermedik.

Acil ihtiyacımız olan iş makinesini, 95 milyar peşin ödemek sureti ile satın aldık. Yine belediye imkanları ile bir traktör aldık ve bununla hiçbir zaman yapılmayan kum temizleme işleri yaptık. Ardından bir adet minübüs alarak; hastalık, cenaze, düğün, sportif müsabakalar gibi etkinliklerin ulaşım ihtiyaçlarını karşıladık.

Gerek yerli, gerekse dışarında gelen turistler tarafından, plajımızın kirli ve bakımsız olduğu uzun yıllardan beri dile getiriliyodu. Belediyemize kazandırdığımız “kum temizle makinesi” aracılığıyla, yaz aylarında sıklıkla yaptığımız temizleme çalışmaları sayesinde bu şikayetleri ortadan kaldırdık. Yine, sahilde gezen hayvanlar sorununu tel örgü ile çözdük. Beldemizin kanayan yarası, halkımız ve turistlerin bir diğer ortak şikayeti ise, Mert gölüne akan kanalizasyon suları ve bu yüzden meydana gelen balık ölümleriydi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu utanç tablosunu ortadan kaldırmak amacı ile Il Çevre Vakfınca, belediyemiz iş birliği ile Kırklareli’ndeki ilk atık su arıtma tesisini yaptık.

Işte yaptığımız bu hizmetleri ve yapacaklarımızı, kitabımızda da anlatmaya çalıştık. Kitabı her aileye dağıtmayı planladık. Bazı yanlış anlamaların düzeltilmesi, gerçeklerin iyi bilinmesi ve beldemizin reklam ve tanıtımı için, böyle bir kitap basmayı düşündük. Iyi bir çalışma oldu.”

Açıklamalarında rakiplerine de başarılar dileyen Işık; “Dergimizin içeriğinde bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmaya çalıştım. Eğer halkımız beni bir kez daha göreve layık görürse, kasabamızı her şeyden önce bir turizm beldesinin yanı sıra, herkesin iş imkanına kavuştuğu bir yer haline getireceğim. Bu konuda iddiam şudur ki; Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır” dedi.