Iğneada'da turizm patlaması

Iğneada'da turizm patlaması

Iğneada beldemiz, bu sıcak yaz günlerinde, yine Trakya’nın, ülkemizin ve yabancı turistlerin gözde tatil mekanlarından biri haline geldi.

 Buna bağlı olarak “Trakya'nın incisi” olarak bilinen Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Iğneada beldesinde yaz turizmi dolayısıyla nüfus yoğunluğunun yaşandığı belirtildi.

Yaz sezonunda beldenin nüfusu 7 kat arttı

Iğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yazın sıcak geçmesi nedeniyle belde nüfusunun her geçen gün arttığını söyledi.

Beldelerinin normal nüfusunun 2 bin 300 olduğunu ifade eden Işık, yaz turizmi nedeniyle nüfusun 15 binin üzerine çıktığını belirterek, ''Yaz sezonunda beldemizin nüfusu 7 kat arttı'' dedi.

“Amacımız mavi bayrak almak”

Beldelerinde bu denli nüfus yoğunluğunu en son 1993 yılında yaşadıklarını belirten Işık, şunları kaydetti:

“'Yoğunluktan bölge halkımız, esnafımız ve biz memnunuz. Bölgede pansiyonculuk her gün gelişiyor. Iğneada Resort Otel'in de açılmasıyla Iğneada, Marmara'da tek isim olacak. Denizimizi, 20 kilometre uzunluktaki sahilimizi ve kumumuzu hiçbir yerde bulamazsınız. Sürekli gelişen beldemizde pansiyonculuğu tek çatı altına almayı düşünüyoruz. Amacımız mavi bayrak almak. Bunu hak ettiğimize inanıyoruz.''

Bu güzel gelişmeler karşısında elbette, Iğneada’ya da büyük görevler düşüyor. Beldenin turizme orantılı olarak gelişmesi ve kalkınması için hemen her kesimin yapması gerekenler var. Iğneada’nın bir turizm cenneti olabilmesi için, gerekli tesislerin yapılabilmesi ve doğal güzelliğin korunması konusunda tüm vatandaşlar hem fikir olduklarını kaydediyorlar. Bu konuda da yetkililerin, Iğneada’nın, Kırklareli’nin ve hatta tüm Trakya halkının yapması gereken çok şey var.