Iğneada esnafının misafirperveliği bu kadar mı?

Iğneada esnafının misafirperveliği bu kadar mı?

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı şirin tatil beldesi Iğneada sezonun en hareketli günlerini yaşıyor. Yaz mevsimi başı itibariyle yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda vatandaşın tatil yapmak için tercih ettiği Iğneada’da esnaf da uzun yıllar yaşamadığı hareketliliği bu yıl yaşıyor. Iğneada’da yaşayan bu hareketliliğin kıymetini bilmeyen yerli esnaf müşterilerine karşı sergilediği davranışlar ve umursamaz tavırlarıyla tepki topluyor. Bir grup vatandaşın Trakya’nın incisi Iğneada’da karşılaştıkları olay, “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Vatandaş gazetemize yaptığı açıklamada, olayı şöyle özetledi;

“Geçtiğimiz hafta sonunda Iğneada beldesine giderek iki gün süren bir tatil yapma fırsatı bulduk. Iğneada beldesinde geçen ilk günümüzün gecesinde yemek yemek için Iğneada merkezinde bulunan bir restaurant’ta yaşadığımız manzara bizleri şaşkına çevirdi.

Yiyeceğimiz yemeğin siparişini almak için masamıza gelen garson; “Buyrun efendim ne arzu edersiniz?” şeklinde gayet kibar ve sıcak bir yaklaşım ile isteklerimizi sordu. Başta hepimiz Iskender kebap istedik, fakat garson iskender kebapın olmadığını söylemesi üzerine pilav üzeri et döner siparişi verdik.

Siparişlerimiz geldi yemeklerimizi yerken, dükkanın dışarısında bulunan döner ustasının “döner var, iskender kebap var, pide çeşitleri var” şeklindeki ifadeleri üzerine dayanamayıp “Biz sipariş verirken garson iskender kebap olmadığını söylemişti, fakat sizler var diyerek müşteri çekmeye çalışıyorsunuz” şeklinde bir soru yönelltik döner ustasına. Döner ustası kendisine sorduğumuz bu soru üzerine “Olur mu hiç öyle şey, döner olan yerde iskender olmaz mı? Var tabiki de.” şeklinde cevap verdi. Daha sonra garson döner ustasına “Iskender yok niye var diyorsun.” dedi.  Garson’un ardından döner ustası “Iskender var, sipariş al, ben yapacağım” dedi.

Garson ve döner ustası arasında yaşanan bu münakaşa bizler dahil olmak üzere restaurat’ta bulunan tüm müşterilerin dikkatini çekti. Yemeğimizi yeyip hesabımızı ödeyerek restaurant’tan kötü izlenimlerle ayrıldık.

Yine ertesi gün yemek yemek için başka bir restaurant seçtik. Ağırlıklı olarak balık çeşitlerinin bulunduğu deniz manzarası olan lüks sayılabilecek restaurantta vaktimiz olmadığından dolayı pişmesi kolay olan ızgara köfte söyledik. Yemek siparişlerimizi alan garson, aldığı siparişlerin ardından içeceklerimizi getirdi.

Siparişlerin alınmasının ardından yaklaşık yarım saat geçtiğinde garsona “bizim siparişlerimiz ne zaman gelecek?” sorusunu yöneltmemiz üzerine, kendisi “hemen şimdi getiriyoruz” şeklinde cevap verdi. Aradan 20 dakika daha geçti ve yemeklerimiz hala gelmedi.

Yaklaşık bir saate yakın süre beklememizin üzerine içeceklerin hesabını ödeyerek lokantadan ayrıldık. Işletme sorumlusu; “Kusura bakmayın sizden önce balık siparişi verildiğinden dolayı sizin yemekleriniz biraz gecikti” şeklinde bizleri tatmin etmeyen bir cevap aldık. Şimdi soruyoruz; Balıklar ile köfte aynı ızgarada mı pişiyor? Madem böyle bir durum vardı sipariş alırken bunu bize niye iletmediniz? 50 dakika beklemek biraz mı oluyor? Iğneada’daki hareketlilik, esnafa fazla mı geldi?”

Iğneada esnafının bu tutarsız davranışlarına maruz kalan vatandaşların anlattıklarıyla bizleri hayrete düşürürken, turizm cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Iğneada beldesinde esnaf ve vatandaş ile yaşanan bu sıkıntılar son bulmadığı takdirde şirin tatil beldemiz olduğu yerde saymaya devam edecektir.

Türkiye’nin örnek yerleri arasında olmaya aday gösterilen tatil beldelerimiz her geçen bir adım geriye gitmeye devam ederek, yerli ve yabancı tatilcilerin kafasında kötü izlenimler kalmakta. Dolayısıyla, Iğneada’da tatil yapacaksanız, esnafın bu tutumunu da göz önünde bulundurun!