Iğneada Resort Hotel & SPA istihdam yaratacak

Iğneada Resort Hotel & SPA istihdam yaratacak

Iğneada yıllardır beklediği hoteline kavuşuyor. İlimizin en güzel turizm cennetlerinden olan ve her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden Iğneada’da, yeni açılacak hotel ile turizm alt yapı çalışmalarında da önemli bir kilometre taşı katledilmiş olacak.

Iğneada Resort Hotel & SPA(Sudan gelen sağlık)’in içinde bulunduğumuz sezon içerisinde deneme açılışı yapılması bekleniyor. İlk olarak 4 yıldızlı bir hotel olarak faaliyete geçecek olan Iğneada Resort’un, daha sonra gerekli başvurular ile 5 yıldızlı son derece lüks bir mekan olması planlanıyor. Açılacak olan hotel sayesinde Iğneadalılar’a da iş imkanı doğacağı belirtilen hotel, aynı zamanda bölgedeki istihdama çok büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor. Hotel’e Iğneada ve çevresindeki yerleşimlerden 80 ile 100 arasında personel alınacağı belirtildi.

Tarih, doğa, av, deniz ve benzeri turizm alternatiflerini elinde barındırması ile “Turizm Cenneti” olarak adlandırılan Iğneada, faaliyete geçecek hotel ile geniş kitleler tarafından ziyaret edilmesi beklentiler arasında.  

Iğneada Resort Hotel& SPA’in Iğneada’nın tanıtımı bakımından büyük bir referans olacağını belirten Hotel Işletme Müdürü Fatih Ersü, sloganlarının “Bir defa gelmeniz yeterli” olduğunu dile getirdi. Iğneada’ya bir kere gelen birisinin bir daha buradan kolay kolay kopamayacağının altını çizen Ersü, Iğneada’nın söylendiği gibi tam bir saklı cennet olduğunu belirterek yaptığı açıklamalarda; ”Yıllardır atıl bir durumda olan bu hoteli, komple restore ederek yeniledik. Otel eski konumundan çıkartılıp, yeni konumuna ulaştırıldı. Iğneada Resort Hotel & SPA için 4 yıldızlı olması için müracaat edildi. 5 yıldızlı olması için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Hotelimizin bu sezon içerisinde deneme açılışını yapacağız. Yazlık üniteler şu anlık hazır değil. Tam olarak açılacağı gün belli değil ama bu sezon içerisinde deneme açılışını yapacağımızın müjdesini vermeliyim.” dedi. Müdür Ersü hotel için alınacak personel ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise şunları kaydetti; ”Hotelimizde çalıştırmak üzere 80- 100 arası personel alacağız. Bu sektörü çok iyi bilen arkadaşlarımız, Iğneada’dan bizlere katılacak personelimize eğitim çalışmalarına başladı.

 26 Haziran Cuma günü personel eğitimi start aldı. Hotelimizin Departman başları dışarıdan gelicek. Bunun dışında bizlere Iğneada’dan katılacak olan tüm personelimiz eğitime tabi tutuluyor.

Alacağımız personel ile bölge istihdamına hareket gelecek. Iğneada saklı ve gizli bir cennet. Şu ana kadar bu güzelliği neden saklamışlar anlamadım. Iğneada’yı Istanbul’un banliyösü olarak görüyoruz. O sebeple Iğneada Istanbul’a yakın olan turizm yerleşimlerine alternatif olarak geliyor. Buraya bir defa gelenler bir daha geri dönmek istemiyorlar. Ayrıca bir defa gelen bir daha gelmek istiyor. Onun için de sloganımızı bu doğrultuda belirledik. Sloganımız; ”Bir defa gelmeniz yeterli” bir daha zaten bağlanıyorlar.” dedi.