Iğneada Resort&SPA Hotel bayramda hizmete giriyor

Iğneada Resort&SPA Hotel bayramda hizmete giriyor

Uçsuz bucaksız kumsalı, zengin yaban hayatı, 7 bakir gölü ve otantik yapısı ile dikkat çeken Iğneada’da yıllardır atıl durumda bırakılan hotel, nihayet turizme açılıyor. Kırklareli Demirköy Ilçesi’ne bağlı şirin turistik beldesi Iğneada’da yıllardır inşaat halinde duran hotelin, Aksa Turizm tarafından devralınması ile çalışmalar geçtiğimiz yıl itibarı ile yeniden başlanmıştı.

 Hafta sonu tatilleri başta olmak üzere, Istanbul’a yakınlığı itibarı ile kongre ve toplantı mekanı olarak da düşünülen hotel, önümüzdeki Kurban Bayramı ile faaliyete girerek, müşteri ağırlamaya başlayacak.

Hotelde 160 odanın yanı sıra 500 kişilik toplantı salonu ve restoranlar yer alıyor. Aksa Turizm şirketi tarafından 20 Milyon TL yatırım ile Iğneada turizmine kazandırılacak olan hotelde, personel sayısının 90’a yakın olduğu ve bunların büyük çoğunluğunun Iğneadalılar’dan seçilerek, beldenin halkına istihdam sağlanması hedefeleniyor. Ayrıca bu personelinde iki buçuk ay boyunca bir dizi eğitimden geçildiği de belirtilenler arasında. SPA; açılım olarak ‘su’dan gelen sağlık” anlamına geliyor.’

Iğneada Resort&SPA Hotel’in genel müdürlüğünü ise bir tecrübe abidesi niteliğindeki 39 yıllık turizmci olan ve ülke genelindeki 13. hotelini faaliyete geçirecek olan Fatih Ersü üstleniyor. Hotelin faaliyete geçmesi ile Istanbul’dan Iğneada’ya feribot seferleri de düzenlenmesi düşünülüyor. Bu konuda IDO’dan söz aldıklarını dile getiren Iğneada Resort&SPA Hotel yetkilileri, geriye sadece uygun deniz otobüsü bulunmasının kaldığını söylüyor. Düzenlenecek feribot seferleri ile Istanbul- Iğneada arası iki buçuk saatlik zaman diliminin de düşmesi ve alternatif ulaşım ile Iğneada’ya gelen turist sayısıın daha da artması en büyük beklentiler arasında.

Deniz olduğu kadar, av, tarih ve doğa turizmlerine de kumaşı son derece uygun olan Iğneada’nın, bundan sonra saklı cennetlikten çıkarak, tamamıyla Trakya’nın en büyük turizm cenneti olması hedefleniyor. Avrupa’nın en büyük Dünya’nın ise ikinci büyük subasar(Longoz) Ormanları’nın yer aldığı Iğneada’da, özellikle Illkbahar, Sonbahar ve Kış aylarında doğa turizminin daha da gelişmesine kesin gözü ile bakılıyor. http://igneadaresort.com/ web sitesinden detaylı bilgi alınabilir. 

Bayramın ilk gününden itibaren hizmet vermeye başlıcak olan hotel’de oda fiyatları 100- 150TL şeklinde değişiyor. Rezervasyon ve Detalylı bilgi için; (0288) 692 20 20 nolu telefonu arayabilirsiniz.