ihale ilanı

KIRKLARELİ SULH HUKUK MAHKEMESINDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2013/149 Esas
Örnek No:27
Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi, Niteliği, Kıymeti ve Önemli Özellikleri:
1 - Tapu Kaydı :
Kırklareli ili Merkez Ürünlü köyü köy içi mevkii 2256 parsel sayılı arsa niteliğindeki taşınmaz,
Hali Hazır Durumu   :
KIRKLARELİ İl, MERKEZ İlçe, 2256 Parsel sayılı 540,00 m2 alanlı 1/2 arsa paylı arsa niteliğindeki taşınmaz (Arsa üzerinde her ne kadar ev bulunduğu yazmakta ise de evin yıkık virane ve evden eser kalmadığı ve ekonomik bir değerinin olmadığı bilir kişi raporunda belirtilmiştir.)
İmar Durumu  :
Taşınmaz köyde olup imar durumu yoktur
Muhammen Bedeli : 3.375,00 TL K.D.V Oranı : % 18
Satış Saati  : 12:00 - 12:05 Arası
Satış Şartları  :
1- Satış 29.08.2013 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Kırklareli Adlîye Girişi Zemin Kat İcra Dairesi Önün-de adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktsr. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 23.09.2013 günü Kırklareli Adliye Girişi Zemin Kat İcra Dairesi Önünde adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 50'sini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu Harcı alıcı payı, İhale Damga Vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş ver-giler, Tellaliye Ücreti ve Tapu Harcı satıcı payı satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır,
4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil oluna-cak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alı-cıya bir örneği gönderilebilir,
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak is-teyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
*İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.
(İİK m.126)
           20.03.2013
           İcra Müdürü