"İki ay seçim orucu tutalım"

"İki ay seçim orucu tutalım"

AKP Kırklareli Il Teşkilatı’nın önceki gün gerçekleştirilen partiye katılım programında yer yerinden oynadı. Davul zurnalarla adeta şölen havasında geçen program için Öğretmenevi’ne akın eden partililer, salonu tıklım tıklım doldurdular.

“29 Mart Milad olacak”

Programa katılan partililer, 29 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin    Kırklareli açısından bir ‘milad’ olacağını ifade ederek, “AK hizmetler 30 Mart sabahından itibaren ilimize de ulaşacak. Seçimden zaferle ayrılacağız” fikrinde birleştiler.

AKP'ye yeni katılımlar nedeniyle cumartesi günü saat:14.00'da Öğretmenevi salonunda bir program düzenlendi. AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak, Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan ve eşi Sevil Bağdan'ın yanısıra yüzlerce partilinin katıldığı program coşkulu bir ortamda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak'ın yaptığı programda ilk konuşmayı Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan yaptı. Kürsüye gelirken ayakta alkışlanan Bağdan, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Bu coşkulu kalabalığı burada görmek beni çok mutlu etti ve onurlandırdı. Sayın Başbakanımızdan görevi aldıktan yoğun bir çalışmaya başladık. Başbakanımız beni davetinde, 'Kırklareli'ni uçurmaya hazır mısın?' dedi. Ben de hazır olduğumu söyledim. Bugün burada görüyorum ki sizlerin de bize büyük desteğiniz var. Bu, bizleri fazlasıyla mutlu etti. Biz Kırklareli'nin tarihini değiştiremezsek, Kırklareli bizim tarihimizi değiştirsin" dedi.

Konuşması salondaki alkışlarıyla sık sık kesilen Bağdan şöyle devam etti: "Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğum dönemde Kırklarelili hemşehrilerime gerektiği gibi iş sahaları yaratamamak içimdeki en büyük üzüntü olmuştur. Ancak buradan söz veriyorum ki biz Kırklareli Belediyesi'ni %60-70 oyla aldığımız zaman her şey çok daha farklı olacak. O zaman Ankara'ya gittiğimizde Başbakanımıza tablomuzu gösterecek ve icraatları da ona göre talep edeceğiz. Özü, sözü bir, mert Başbakanımız bize el uzatacak ve Kırklareli'nin makus talihini değiştirmemize fazlasıyla yardımcı olacaktır. Başbakanımız, bu dik duruşunu son olarak Davos'ta göstermiştir"

Seçim orucu

Kırklareli'ni küçük bir kasaba görünümünden kurtararak şehir konumuna getirmek için mücadele edeceklerini söyleyen Bağdan, "Önümüzde 2 ay var. 2 ay oruç tutan hiçbir insan ölmez. Gelin biz de 2 ay seçim orucu tutalım ve 30 Mart sabahından itibaren Kırklareli, yeni bir geleceğe merhaba desin. Bu sürede kapı-kapı, ev-ev dolaşarak çalışalım. Ben bunu yapacağımıza gönülden inanıyorum. Unutmayın inanılmış dava, kazanılmış dava demektir" dedi. Bağdan, konuşmasını tamamladıktan sonra salondakiler tarafından yine ayakta alkışlandı.

"Kasaba bile değiliz"

Belediye Başkanı Cengiz Bağdan'ın konuşmasından sonra kürsüye AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi çıktı. Salondaki konukları ve partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan Ibrikçi, "Belediye Başkan Adayımız Cengiz Bağdan, Kırklareli için çok iyimser konuştu. Bana göre Kırklareli kasaba bile değil, küçük bir köy görünümündedir. Maalesef belediyeden hiçbir yatırım göremiyoruz. El birliği ile bunu değiştireceğiz. AKP, ilklerin partisidir. Birçok ilki AKP gerçekleştirmiştir. Kırklareli'de bir beton yığını halinde olan Kültür Merkezi'ni tamamlayarak hizmete açtık. Yine duble yollarımızın önemli bir kısmını tamamladık ve çalışmalarımız sürüyor. Ancak ne yazık ki yasalar çerçevesinde il merkezine hizmet getirebilme yetkimiz yok. Bunu da 30 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bu konuşmaların ardından partiye yeni katılan üyelerin kayıtları yapılırken, AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi de konuyla ilgili olarak, "Merkez ilçemizde partimize yaklaşık 2800 yeni katılım var. Üye kayıtlarımız sürüyor" açıklamasını yaptı. Öte yandan AKP'ye katılanlar arasında çok sayıda gencin olduğu gözlendi.