İki ülke kadınlarının coşkulu kutlaması

İki ülke kadınlarının coşkulu kutlaması

Dünyadaki en büyük kadın örgütlerinden biri olan Inner Wheel(Rotaryen Hanımları) kuruluşunun 85. yılını Bulgaristan'ın Kazanlak ve Stara Zagora şehirlerinde geniş katılımla gerçekleşen törenlerle kutladı.

242. Bölge Başkan Yardımcısı Serap Etker ve Edirne Inner Wheel Başkanı Neşide Altuntaş yaptıkları açıklamada, 10 Ocak'ta tüm dünyada kutlanan bu günü Bulgaristan'dan gelen davet üzerine Bulgaristan'da kutlamaya karar verdiklerini söyledi. 248. Bulgaristan Bölge Başkanı Tzvetelina Chakarova ve 9 farklı şehirden gelen başkan ve üyelerle Edirne'den giden gurup önce Kazanlıkta misafir edildi. Toplantının ardından şehrin müzesi gezildi. Stara Zagora'daki törende başkanlar birbirlerine bayraklarını vererek dostluklarını pekiştirdiler.

Edirne'de 1990 yılında Ayşen Tamergil tarafından Türkiye'de ilk kulüp olarak Edirne Inner Wheel kuruldu. Bunu Istanbul Izmir Kıbrıs Eskişehir ve Bursa kulüpleri takip etti.

242. Bölge Başkan Yardımcısı Serap Etker en önemli görevlerinin günümüz dünyasında artan ırkçılık, şiddet ve işgal olayları göz önüne alınarak Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde tanıtmak ve anlatmak olduğunu söyledi. 242. Bölge olarak bu yılki projelerinin çok az tanınan ama her yıl 5000 bebeğin sakat doğmasına sebep olan spina bifida (ayrık omurilik) hastalığı olduğunu belirtti. Bu hastalığın dış ülkelerde görülme sıklığının binde 1 iken Türkiye'de binde 8 olduğu kanıtlandı. Folik asit vitamini kullanılarak bu hastalık yüzde 70 önlenebilmektedir. Bu proje kapsamında kamuoyunu aydınlatmak amacıyla önümüzdeki aylarda Edirnede'de eğitim semineri düzenlenecek.