Ikican, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen şairlerin arasında, Kırklareli'ni temsil edecek

Ikican, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen şairlerin arasında, Kırklareli'ni temsil edecek

Ürgüp FM Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Kapadokya Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ayşe Paslanmaz organizesiyle gerçekleşen, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediye Başkanlığı ve Uçhisar Belediye Başkanlığının destekleri ile organize edilen “Uluslar arası Geleneksel 4’ncü Kapadokya Şiir Şöleni etkinliklerine Ilimiz Şairlerinden Alaeddin Ikican davet edildi. Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek şiir şölenine yaklaşık 100’ün üzerinde Türkiye, Kıbrıs, Almanya, Makedonya ve Azerbaycan’dan şairler davet edilerek eserlerini sunacaklar. Ayrıca Kapadokya bölgesindeki şairlerin katılımıyla yaklaşık 1000 in üzerinde şairin bu şölenlere iştirak edeceğinin beklendiği belirtiliyor.

Avrupa Türk Dünyasının ünlü sunucularından Almanya’da yaşayan, negatif sulardan, pozitif sulara her alan da konuşan, konuşturan, sevgiyi, ilgiyi, bilgiyi, aksiyonu, vizyonu ve de misyonu kendine rehber edinmiş, Avrupa’nın her yanını gerek konferans, gerek konser, gerek paneller de en çok programlara çıkıp sunuculuk ya da stand-up´lar yaparak rekor kıran Şah Ismail Kaya’nın sunuculuğunu yapacağı “Perili Şiir Geceleri” isimli şölene Türkiye ve Türk dünyasından tanınmış birçok şair ile birlikte Ilimizden Alaeddin Ikican da katılacak.

Yılların değeri, ülkemizde bir ekolün temsilcisi, “Ayrılıkların Şairi” olarak milyonların sevgilisi olmuş şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk Ilkan, hayatı ve okuyucusunu tanıyan, dertlerini dert edinen, kalbindekileri onun için dillendiren birçok eserleri elden ele gezen Cezmi Ersöz, Ankaralı Şair Yazar Ahmet Arık, Kıbrıs’tan Ayşegül Dinçbaş, Azarbeycan’dan Cemile Arif (Jamila GARIBOVA) ile Tamilla Aliyeva, Makedonya’dan Branko Cvetkoski, Trajan Petrowski, Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti ve getireceği iki şair ile Kosova’dan Osman Baymak katılacak. Ülkemiz şair ve yazarlarından yüzlerce eser sahibi olup uluslar arası alanda çalışmaları bulunan birçok şair yazar ve edebiyaçının katılacağı üç gün üç gece sürecek olan festival programı şiir dinletileri ziyaret ve gezilerle devam edecek.

Ilimizi temsilen bu şölene katılacak olan Alaeddin Ikican’ın bilindiği gibi 2004 yılında çıkardığı “Sevgiden Ötesi Yok” ve 2007 yılında çıkardığı “Umudun Sevdası” isimli eserleri mevcut olup, okul öğrencilerine yararlı olmak amacıyla yayına verilen eseriyle, 6 şiiri Hasan Öztürk ve Beytullah Arabacı tarafından türkü formatında bestelendi. Daha önce de iki kez Antalya Şairler Şölenine ILESAM’ın düzenlediği etkinliklere katılan şairimize bu etkinlikte de başarılar ve yüreğinin aydınlık olmasını diliyoruz.

Işte etkinlik programı;

17 EKIM 2009 CUMARTESI; 09.00 Otel de kahvaltı, 10.00 Kapadokya Bölgesinde Gezi (Avanos, Zelve, Çavuşin, Göreme, Uçhisar), 10.15 Toplu Fotoğraf Çekimi, 12.00 Uçhisar Bindallı Restaurant’ta (Uçhisar Bel.Bşk. Osman Süslü’nün verdiği), 13.00 Ürgüp’e hareket, 13.20 Üç Güzellerde toplu fotoğraf çekimi

14.00 Ürgüp Kongre Merkezinde şiir dinletisi, 14.30 Ürgüp FM’de canlı yayın, 17.30 Nevşehir’e hareket

18.00 Nevşehir Konağı'nda akşam yemeği (Nevşehir Bel.Bşk. Hasan Ünver’in verdiği), 19.30 Polis Evi’nde program.

18 EKIM 2009 PAZAR; 08.00 Kapadokya Balon Gezisi (Dereceye Girenler, Nevşehir Milletvekilleri, A.Paslanmaz), 09.00 Otel de Kahvaltı, 10.00 Kapadokya Bölgesinde Gezi (Kaymaklı, Derinkuyu), 12.00 Uçhisar Bindallı Restaurant’ta öğle yemeği (Uçhisar Bel.Bşk. Osman Süslü’nün verdiği), 13.00 Vedalaşma…