İl Başkanı Ulus; "Her inişin, mutlaka bir de çıkışı vardır"

İl Başkanı Ulus; 'Her inişin, mutlaka bir de çıkışı vardır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı, gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Partinin İl Başkanı Yurdaer Ulus gazetemize yaptığı açıklamada, yeni oluşturulan İl Başkanlığı’nın hedefleri ve çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi. Ulus, partisinin Kırklareli’deki konumu ile ilgili olarak ise; “Her inişin, bir de çıkışı vardır” yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen ziyarete; İl Başkanı Yurdaer Ulus’un yanı sıra, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Erhan Buzol, Parti Il Sekreteri Başkan Yardımcısı Emin Tunç, Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı Şeref Sağlık ve eski Il Genel Meclis Üyesi Recep Türküsev de iştirak etti. 

AK Parti Il Başkanı Yurdaer Ulus, ilk olarak gazetemize teşekkürlerini sunarak, İl Genel Meclisi'nde görev yapmaya başladığından itibaren, yerel basının sürekli kendilerini takip ettiğini ve büyük bir emek sarf ettiklerini kaydetti. Bu yüzden, bir anlamda da gazetemiz çalışanlarının hal ve hatırını sormak için, bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Ulus açıklamalarında şunları kaydetti;

“Eksiklerimizi tespit ediyoruz”

"28 Nisan tarihinde, Sayın Başbakanımız ile görüştük ve bir toparlanma, yeni bir ekip kurma çalışması yaptık. 6 Haziran tarihinde de kongremiz oldu. Oldukça seviyeli geçen bu kongre ile vaziyetimizi ilan ettik. Daha sonra "hayırlı olsun" ziyaretleri başladı. Bu ziyaretler devam ederken bizler de iade-i ziyaretlerimizi yapalım istedik.

Bu esnada Il Yönetimi'nin birbirini daha iyi tanıması için bir sabah kahvaltısı düzenledik. Yine arkasından Kırklareli'nde bir ilki gerçekleştirerek, diğer tüm siyasi partilerin Il Başkanları'nı davet ettiğimiz başka bir kahvaltı verdik. Birlikteliği işaret ettiğimiz bu buluşmadaki amaç, bizleri gören insanların teveccüh etmesiydi. Bu birlikteliğin devamını getiren çalışmalarımız da olacak. Örneğin Ramazan ayında bir iftar programı düzenlenebilir. Zaten Il Genel Meclisimiz’de bu birlikteliği biz her zaman gerçekleştiriyoruz. Çünkü o siyasi çeşitlilik Meclisimizde de var.

Daha sonra ilçelerimizde de bu tip buluşmalar tertipledik. Bir yandan da bu ziyaretler aracılığı ile teşkilatımızın eksiklerini de tespit ediyoruz. Önümüzdeki hafta da Lüleburgaz'da Edirne ve Tekirdağ İl Başkanlarını davet edeceğimiz bir kahvaltı düzenlemeyi istiyoruz.”

“Ramazan’dan önce yaptığımız çalışmalar, ileride yapacağımız çalışmalara da ışık tutacak”

AK Parti İl Başkanı Yurdaer Ulus, kış mevsiminden önce partinin yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi;

“Ramazan ayından bir ay önce Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Başkanlığımız, mahallelerimiz için ayrı ayrı ekipler oluşturdular ve Ramazan yardımı için ön çalışmalara başladılar. Bizler bu tür projelerimizi yaparken ilçelerimizin de bizleri örnek almasını istiyoruz ve onlara diyoruz ki; "Bizler yapıyorsak, siz de bizim ardımızdan hemen hayata geçirin."

Dolayısıyla halkın tabanına inip, sorunları burada çözme noktasında, mübarek ay öncesinde yaptığımız çalışmalar, ileride yapacağımız çalışmalara da ışık tutacak. Ne olduğunu, ne bittiğini bu anlamda daha net göreceğiz. Yine İl Genel Meclisi'nde de görüştüğümüz, mikro kredi konusunda, bir çalışmamız var. Amacımız; ilk olarak bankaların kredi vermediği "Garip, guraba" diye tabir ettiğimiz insanlara, bu konuda eğitim vermek. Örneğin ilk olarak aklımıza roman vatandaşlarımız geliyor. Bu gibi vatandaşlarımızın topluma kazandırılması açısından, bu çalışmayı oldukça önemli buluyoruz. İşte bu projeleri üst üste koyduğumuz zaman, kış öncesi ve kış aylarında yapacağımız çalışmalar ortaya çıkmış oluyor.”

“Üniversitemiz başlı başına bir teşviktir”

Yeni Teşvik sisteminde Kırklareli'nin konumu ile ilgili olarak yönelttiğimiz soruya oldukça dikkat çekici bir cevap veren Ulus, özellikle Üniversitemizin ilimiz için büyük bir avantaj niteliği taşıdığını, Kırklareli Üniversitesi'nin zaten başlı başına bir teşvik faktörü olduğunu vurguladı.

Ulus; "Sayın Rektörümüzün verdiği bilgilere göre, Kırklareli Üniversitesi sayesinde her yıl ilimize 5.000 öğrenci gelecek. Üniversitemizin hedefi; Kofçaz yolu üzerinde 50.000 öğrenciyi barındıracak bir kampüs kurmak. İşte bizim teşviğimiz budur. Şu anda bizim yapmamız gereken, 5 yılda gelecek olan 25.000 öğrenci için, gerekli çalışmaları gerçekleştirmektir. Kırklareli şu anda uçuşta ve kimsenin de tutmaya gücü yetmeyecek" dedi.

“Biz de bir tane başkan değil, 30 tane başkan var”

Ulus açıklamasının sonunda, yerel basın ile iyi ve sıcak ilişkiler kurulması gerektiğini kaydederek, tüm şehrin ortak amacının "Kırklareli için ne yapalım?" sorusuna cevap bulmak olduğunu vurguladı.

Ulus; “Her inişin mutlaka bir de çıkışı vardır. Biz bunları bazı ilçelerimizde yaşadık. Vize'de, Pınarhisar'da yaşadık. Babaeski'de, Kofçaz'da çıkışa başladık, Pehlivanköy'de çıkışımızı tamamladık. Demirköy'de tabandayız, ama çok güzel bir çıkış yapacağımıza inanıyorum. Kırklareli'de ağır gidiyoruz ama sebeplerini çözdük. Lüleburgaz'da dibe vurduk, ama yükseleceğiz.

Yapılan hizmetler ortada. Bunu halkımız takdir edecektir diye düşünüyorum. Bizim ihtiyacımız olan el birliği ile kendimizi yetiştirmemiz, faydalı olabilmemizdir. Ben her zaman arkadaşlarıma şunu söylüyorum; “Biz de bir tane başkan değil, 30 tane başkan var.” Ben olmasam bile, bir başkası mutlaka olacak” dedi.

AK Parti Il Başkanı Ulus ve beraberindekiler, daha sonra iyi dilek temennileri ile gazetemiz tesislerinden ayrıldılar.