İl Emniyet Müdürlüğü'ne 13 yeni araç

İl Emniyet Müdürlüğü'ne 13 yeni araç

Kırklareli il Emniyet Müdürlüğü bünyesine 13 yeni araç katarak gücüne güç kattı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 22 Haziran ve 07 Temmuz 2009 tarihli onayları ile Il Emniyet Müdürlüğü’ne araçların tahsisleri gerçekleşti. Trafik ve asayiş emniyet birimlerinde kullanılmak üzere İl Emniyet Teşkilatı’na yeni katılan 13 ekip otosu görücüye çıktı.

Dün saat 16:30’da Il Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tören ile 13 yeni araç katılımcılara tanıtıldı. 13 yeni aracın ilk hizmeti öncesi yapılan kurdela kesimi törenine; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcıları Volkan Köksal, M. Zeki Koçberber, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri iştirak ederken Il Emniyet Müdürlüğü Teşkilatı tam kadro hazır bulundu.

Saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan tören, alınan araçlar hakkında istatistik verilerinin okunması ile devam etti. 13 aracın Emniyet Müdürlüğü bünyesine katılmasına istinaden kesilmesi beklenen kurbanlık koyun, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun isteği doğrultusunda kesilmeyerek, Kırklareli Çocuk Esirgeme Müdürlüğü’ne bağışlandığı belirtildi.

Akabinde ise Vaiz Imam eşliğinde Kurban için hep birlikte dua edildi. Kurban duasının tamamlanmasıyla açılış konuşmasını yapmak üzere Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu kürsüye davet edildi. Canbazoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Bugün burada Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü şubesine gönderilen araçların hizmete sokulma töreninde bulunuyoruz. 2008 yılı Aralık ayı itibari ile ekonomik ömrünü tamamlamış 45 aracı ihale yoluyla 4 araç almak üzere vermiştik. O araçlar şu anda hizmette bulunuyor. Bu süre içerisinde ihtiyacımız olan araçların temini konusunda gerek Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve  yetkili daire  başkanlıklarımızla görüşmek suretiyle gerekse yazışma yapmak suretiyle ihtiyacımız olan araçların zaman içerisinde gönderileceği söz konusuydu. Şu anda bulunan araçlar da bu yapılan görüşmelerin neticesinde ilimize kazandırılan araçlardır. Şu anda 13 aracımız bulunuyor. Bu araçların 9’u trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderildi. 2’si otoyol için özel hazırlanmış araç diğer 2’si ise gerek şehir içi gerekse bölge istasyonlarımızda hizmette kullanılmak üzere gönderildi. 2 araçta ilgili şubeye tahsisli olarak gönderildi. Diğer iki araçta yine asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderildi. Toplam gönderilen araç sayısı 16’dır. Ben bu araçların vatandaşlarımıza gerek trafik hizmetleri açısından, gerekse asayiş hizmetleri açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum”. dedi.

Canbazoğlu’nun konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu yaptığı konuşmasında; “Kırklareli asayiş sorunun görülmediği bir vilayetimizdir. Esasen asayiş şöyle bir şey; Huzuru pek göremeyiz, huzuru hissederiz. Gözle görülüp, elle tutulmayan bir şeydir. Ama hissedersiniz. Içinde yaşarsınız. Tabi burada en büyük pay Kırklareliler’in. Huzur içinde yaşamayı bilen bir kent. Ikinci payda da Emniyet mensuplarımızın. Emniyet Mensuplarımızı ve Kırklareli halkını bu konuda tebrik ediyorum. Asayiş açısında örnek bir vilayetimiz. Bu araçlarımız ile biz huzursuzluğun görülmemesi, huzurun hissedilmesi için sokaklarımızda seyir halinde görmek istiyoruz. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından araçlar için hizmet öncesi kurdela kesimi yapıldı. Il Emniyet Müdürlüğü kadrosuna yeni katılan 13 aracın kurdelasını Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yaptı.

Kurdela kesiminin akabinde tören araçların trafiğe çıkarak yaptığı kortejin ardından son buldu.