İl Emniyet Müdürlüğü seçimlere hazırlanıyor

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü 29 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. Bu kapsamda bugün Emniyet Personeline bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü dün yaptığı toplantı ile Emniyet personelini seçim öncesi ve seçim sonrası hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve emniyet personelinin katıldığı bilgilendirme toplantısında Şube Müdürü Ogün Vural sunum yaparak personeli bilgilendirdi. Şube Müdürü Vural, seçim öncesi bilgilendirmede 9 Mart tarihinden önce afiş asılamayacağını ve afişlerde Türk Bayrağı ile Dini ibarelerin bulunamayacağını hatırlattı. Hoparlörle yapılacak olan propagandaların Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı üzerine saat 10.00’dan sonra başlatılacağını, saat 18.00’da da bitirileceğini belirtti.
Her sandık alanında araçlı olarak en az 3 emniyet personelinin bulundurulmaya çalışılacağını belirten Şube Müdürü Ogün Vural; “Sandık alanında görevli olan personelin patronu Sandık Başkanıdır” diyerek personelin Sandık Başkanının talimatlarına uyulması gerektiğini ve talimat verilmeden hiç bir şeye müdahale edilmemesi gerektiği konusunda da uyardı.

* İçki satana, içene ve silah taşıyana ceza

Seçim günü içki satanın ve içenin 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanacağını hatırlatan Ogün Vural; “İçki satan yer veya içen kişi tespit edildiğinde gerekli işlemler yapılmalıdır. Geçtiğimiz seçimlerde içki içerken görülen bir kişiye yapılan işlem sonrasında mahkemeye çıkartıldı ve kişi hapis cezasına ve para cezasına çarptırıldı” dedi.
Silahlı oy kullanılmayacağı konusu üzerinde de duran Vural; “Seçim günü kimse silahlı olmayacak. Silah taşıdığından şüphelenen kişilerin üzeri aranarak gerekli işlem yapılacak. Fakat nöbetten çıkan Subay, Astsubay ve askeriyede görevli arkadaşlar istisna olabilir. Ama onlar da kesinlikle silahlı bir şekilde oy kullanamaz” şeklinde konuştu:

* Emniyet personeli sivil olarak oy kullanacak

Emniyet personelinin uygun bir zamanda sivil kıyafetlerle oy kullanacağını belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu; “Personelimiz uygun bir zamanda oy kullanacak. Fakat oy kullanırken kesinlikle üzerinde üniformaları üzerlerinde olmayacak” dedi.  Bilgilendirme toplantıları bugün ve yarın da halka bilgi verilmek üzere devam edecek.(ay)