Il Emniyet Müdürü Eylül ayı trafik icraatlarını yayınladı

Il Emniyet Müdürü Eylül ayı trafik icraatlarını yayınladı

Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz ayın trafik bilançosunu yayınladı. Buna göre; Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde Il Emniyet Müdürlüğü ve Il Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından 2009 yılı Eylül ayı içerisinde toplam:

18.155 araç kontrol edilmiş olup, bunlardan kusurlu bulunan 2.275 araca 327.374,00 TL para cezası tatbik edildi.

Eylül ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 106 sürücü Mahkemeye sevk edildi, 294 Araç trafikten men edildi ve 55 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2009 yılı Eylül ayı içerisinde Ilimiz sınırlarında toplam; 54 Maddi Hasarlı, 56 Yaralamalı, 1 Ölümlü olmak üzere toplam 111 Trafik Kazası meydana geldi.

Bu kazalarda toplam 323.950,00 TL' lik maddi hasar oluştu ve 88 vatandaşımız yaralandı. Maalesef meydana gelen bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Kırklareli Valiliği Il Emniyet Müdürlüğü; “Ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no'lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususları vatandaşlarımızın bilgisine sunulur.” şeklinde uyarı yapmayı da ihmal etmedi.