İl Genel Meclis üyeleri İl Özel İdaresine ait taşınmazların durumu hakkında bilgilendiler

İl Genel Meclis üyeleri İl Özel İdaresine ait taşınmazların durumu hakkında bilgilendiler

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı üçüncü birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. Meclis üyesi Ali Kamuran Koçyiğit tarafından verilen sözlü önerge ile başlayan birleşimde Koçyiğit Il Genel Meclisi üyelerinin saygınlığı ile ilgili bir konuyu dile getirdi. Koçyiğit “Il Genel Meclisi üyelerinin saygınlığı ile ilgili bir konuyu gündeme getirmek istiyorum.

Bugüne kadar katıldığımız tüm toplantılarda Il Genel Meclisi üyeleri hep geri planda kalmıştır. Ben bu konuyu bu müessesenin saygınlığını korumak için gündeme getirdim. Bu konuya bir çözüm bulunması gerekir.” dedi.

Koçyiğit’in bu önergesinin ardından ise diğer meclis üyeleri de Koçyiğit’in söylediğinin doğru olduğunu söyleyerek Il Genel Meclisi üyelerinin açılışlarda, bayramlarda yer bulmada sıkıntı yaşadıklarını protokollerde belirsizlik olduğunu, kanunda bunun yeri ve düzenlemesinin yapılması, eğer var ise bu düzenlemeye göre hareket edilmesi gerektiğini belirttiler. Meclis üyesi Nedin Orcan ise “Kamuran beyin bu önergesini takdirle karşıladım. Il Genel Meclisi nedir, ne iş yapar, vatandaşımız bunu bilmiyor. Toplumumuz bunu bilmiyor. Il Genel Meclisimizi tanıtan broşürlerin asılması ve vatandaşımıza tanıtılması ile Il Genel Meclisi’nin önemi anlaşılacaktır.

Son olarak ise Kırklareli Il Özel Idaresi Yazı Işleri Müdürü Nesrin Ak söz alarak “Bu yıllardan beri süregelen bir sorundur. Bu konuda ancak bir karar alıp bakanlığa ileterek bu sorunu çözmeye çalışabilirz.” dedi.

Kırklareli Il Özel Idaresi Yazı Işleri Müdürü Nesrin Ak’ın konuşmasın ardından ise Yoklama ve ardından tutanak özeti okundu. Yoklama ve tutanak özetinin sonrasında ise gündemin üçüncü maddesi olan 2008 yılı faaliyet raporu ve il özel idaresine ait taşınmazların durumu hakkında meclis üyelerine bilgi sunuldu.

Slayt gösterisi eşliğinde Kırklareli Il Özel Idaresi personeli tarafından yapılan sunumda 2008 yılı faaliyet raporunun tamamı meclis üyelerine aktarıldı. Daha sonra ise Il Özel Idaresine ait taşınmazların durumu hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

Toplantı sırasında Yurdaer Ulus’un söz alarak 2008 yıl faaliyet raporu ile ilgili olarak ilimize yapılacak olan hizmetlerin geçen dönem içerisinde CHP  grubunun engel olmak istediğini ifade etmesi üzerine söz alan CHP grup başkanı Hasan Dağ “Biz hizmete karşı değiliz, sadece hizmetin usulune uygun olarak yapılmasını istiyoruz. Bizim CHP grubu olarak amacımız budur. Biz Kırklareli’ne yol yapılması hizmet gelmesin demiyoruz. Ama bu işlerin doğru olup olmadığını usulüne uygun yapılıp yapılmadığını tartışıyoruz.” dedi. AKP Grup Başkanı Yurdaer Ulus ve CHP Grup Başkanı Hasan Dağ arasında geçen sözlü tartışma meclis başkanı M. Tuna Soykan’ın devreye girmesiyle kapatıldı.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Mayıs ayı üçüncü birleşimi gündemin üçüncü maddesinde yer alan Il Özel Idaresine ait taşınmazların durumu hakkında verilen bilgiler ile son buldu.