İl Genel Meclis Üyeleri veda etti

Kırklareli İl Genel Meclisi 29 Mart yerel seçimleri öncesi son kez toplandı. 5 yıllık görevlerine veda edecek olan meclis üyeleri ne kadar hüzünlü olsalar da birbirleriyle her zamanki gibi şakalaştılar. Son meclis toplantısında bazı samimi itiraflar da vardı…

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayının 5. ve son birleşimini son kez Sadık Aykanat Başkanlığında Kırklareli İl Özel İdaresi toplantı salonunda yaptı. Mecliste dilek ve temenniler bölümünde vedalar vardı.
Seçimler öncesi gerçekleşen son birleşimde yoklama ve geçen birleşime ait tutanağın okunmasının ardından gündemin 3. maddesine geçildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi’nin 2008 yılı iş ve işlemlerine ilişkin rapor okundu. Raporun okunmasının ardından AK Parti Grup Başkanı Yurdaer Ulus ve CHP Grup Başkanı İbrahim Tezan raporun okunmasıyla yapılan çalışmaları tekrar hatırladıklarını ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Başkanı ve Lüleburgaz’dan 2. sıra İl Genel Meclis Üyeliği adayı gösterilen ve daha sonra adaylıktan çekilen İbrahim Tezan; “Öncelikle yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada zaman zaman yaşanan sürtüşmeler kişisel değil tamamen siyasi görüşmelerimiz içindir. Burada herhangi bir sebepten dolayı birilerinin tekrar kalbini kırdıysam özür diliyorum. Herkese hayatının geri kalan kısmında başarılar diliyorum” dedi.
Tezan’dan sonra söz alan AK Parti Grup Başkanı ve Kırklareli Merkez İlçe 1. sıra İl Genel Meclis Üyesi Yurdaer Ulus; “Burada ama iyi ama kötü günler geçirdiğimizi fakat amacın kimsenin kalbini kırmak olmadığını ve her şeyin hizmet için yapıldığı vurgulamak istiyorum. Kırklareli’miz için güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Ben yapılan hizmetlerde emeği geçen Valimiz Hüseyin Avni Coş’a,  AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep’e, İl Özel İdaresi Müdürlerine, çalışanlarına ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ulus’un konuşmasının ardından İl Genel Meclis Başkanı Sadık Aykanat Konuşma yaptı. Aykanat; “Ben geçtiğimiz aylarda gazetelere aday olmayacağım konusunda demeç vermiştim. Ben buraya kucağımda büyüttüğüm Doğru Yol Partisi’ni bırakarak geldim. AK Parti’ye geçmemin tek sebebi Vize’ye hizmetti. Ben AK Parti’de hiçbir partide göremeyeceğim bir şeyi gördüm. Ben AK Parti’de siyaseti en yukardan gördüm. Bana geçen gün istifa ettiğim partinin kürsüsüne çıkıp özür dilememi, eğer dilersem 1. sıra aday gösterileceğimi söylediler. Ama ben bunu yapamam.
Çok verimli bir dönem geçirdiğimize inanıyor ve özelikle CHP Grubu olmak üzere beni buraya başkan olarak layık görüp seçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra diğer meclis üyeleri veda için söz aldılar. Birleşimin sona ermesinin ardından Meclis Üyeleri Vali Hüseyin Avni Coş tarafından basına kapalı yemeğine katıldılar. (ay)