Il Genel Meclisi 2009 yılı ek yatırım programlarını görüştü

Il Genel Meclisi 2009 yılı ek yatırım programlarını görüştü

Kırklareli Il Genel Meclisi 2010 yılı yatırım hazırlık ödeneklerinin ardından, dün 2009 yılı ek yatırım programlarını görüştü. Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı 14. birleşimi Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nunda dün saat 10:30’da gerçekleştirildi. Rutin olarak yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan meclisin aktif üyelerinden Çetin Şinikoğlu Pınarhisar’ın Cevizköy ve Tozaklı Köyleri’nde yaşanan olumsuz durumları dile getirerek; “Cevizköy Muhtarlığı daha önce köy tüzel kişiliğine ait bir bina yapmıştı.

Bu bina köylülerin evinin önünü kapatıyordu. Daha sonra alınan kararla bu bina yıkıldı. Şu anda ise köy muhtarı aynı yere kamu yararına tesis yapmak istiyor. Tabii ki ne kadar kamulaştırma adına o bilinmiyor.

Vatandaşlarımız bu konuda mağdur. Zaten köyde yeterince sosyal tesis bulunuyor.” dedi.  Şinikoğlu ayrıca Tozaklı’daki köy kahvehanesinin ihalesi konusunda da yaşanan aksaklık sebebi ile ihaleyi alan vatandaşın mağdur duruma düştüğünü belirtti.

Konu ile ilgili söz alan Hasan Dağ; ”Bu tamamen ciddi bir konu. Kesinlikle araştırılması lazım. Her iki konunun da imar komisyonuna havale edilmesini ve en kısa zamanda meclis gündeminde yer almasını öneriyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Tuna Soykan konunun Çetin Şinikoğlu’nun sözlü önergesi olarak bugünkü Il Genel Meclisi gündemini alınması gerektiğini söyleyerek meclisin oturumuna sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Sözlü önergenin kabul edilmesi ile Meclisin 3. gündem maddesi olan Kırklareli Il Özel Idaresi emrine sürekli işçi kadrosunda ‘Sondör’ olarak görev yapan Mehmet Pehlivan’ın emekliye ayrılmasından dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifi görüşüldü. Meclis Başkanı Tuna Soykan tarafından yapılan oylama ile Mehmet Pehlivan’ın kadrosunun iptal edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Akabinde ise Lüleburgaz Ilçesi Evrensekiz Beldesi Sulama Kooperatifi bünyesinde açılmış olan 13 adet sondaj kuyusunun D.S.I tarafından kapalı şebeke yatırım programına alınabilmesi için Il Özel Idaresi 2009 yılı ek yatırım programına alınması teklifi görüşüldü. Ilk başlarda konu ile ilgili kısa tartışmalar yaşansa da uygulama oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 5. gündem maddesi olan Pehlivanköy Ilçesi Kumköy Köyü’nde mevcut olan yer altı sondaj kuyularının D.S.I tarafından yağmurlama sistemi programına alınabilmesi için Il Özel Idaresi 2009 yılı ek yatırım programına alınması teklifi görüşüldü.

Başkan Tuna Soykan 5. gündem maddesinin 4. gündem maddesi ile aynı olduğunu belirtip, görüşmeye gerek duyulmayacağını dile getirerek, 5. maddeyi meclisin gündemine sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündem maddelerinin son bulması ile Başkan Tuna Soykan Kasım ayı 15. birleşiminin bugün saat 10:30’da gerçekleştirileceğini belirterek oturumu kapattı.