Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, basın mensuplarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi

Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, basın mensuplarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi

Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Kasım ayı başından bu yana sürmekte olan meclis toplantılarının yoğunluğu arasında dün, toplantıları takip eden yerel basın mensuplarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi. Saat 13:00’da gerçekleşen yemeğe basın mensuplarından Önadım Gazetesi Yazı Işleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Trakya Gündemi Haber Müdürü Erkan Gökçen, Trakya Gündemi Yazı Işleri Müdürü Erhan Baycan ile Yeşilyurt Gazetesi çalışanları katıldı.

aklaşık 8 aydır devam eden Meclis Başkanlığı görevinde tüm gayretiyle çalıştığını ifade eden Tuna Soykan, basın mensuplarının da her daim onlarla beraber performans harcadığını ve onların bu sorumluluğu layıkıyla üstlendiklerini dile getirdi. Yemeğin ilerleyen dakikalarında Kırklareli’ne yönelik açıklamalarda bulunan Tuna Soykan, kısıtlı bütçelerle birşeyler yapmaya çalışıldığını belirterek, günlerdir devam eden 2010 yılı bütçe görüşmelerinin sonucunda, yine de Kırklareli için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerdeki toplantılarda gündeme gelen yaban domuzlarıyla ilgili olarakta anlatımlarda bulunan Soykan, o zaman da belirttiği gibi bu konunun ihraç yapılabilecek bir sektöre dönüştürülmesi halinde zararın egale edilerek ciddi bir kazanç kaynağı haline getirilebileceğini kaydetti. Konuşmalarında Kırklareli Üniversitesi’ne yönelik söylemlerde de bulunan Soykan, Kırklareli’nin stratejik olarak çok fonksiyonel bir bölgede bulunduğunu ve Balkan muhitine hitap eden bir yükseköğretim kurumu haline gelebileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir seminerdeki, üniversitenin isminin Dr. Fuat Umay Üniversitesi olarak değiştirilmesi önerisiyle ilgili soru üzerine Soykan; “Bu da ciddi ve oldukça anlamlı bir öneri. Fakat benim görüşüme göre Kırklareli, sınırötesine de hitap eden bir yapıya, kültüre, sosyolojiye sahip olduğundan dolayı daha geniş kapsamlı bir isim düşünülebilir. Balkan Üniversitesi ya da Istranca Üniversitesi olabilir. Bunlar tabii ki düşünce. Çünkü bu meclis kararıyla olacak birşey. Şu anda önemli olan şehir olarak üniversitemizi benimsemek, sahiplenmek ve bizlere getireceği artılara olan katkılarımızı çoğaltabilmek. Şu aşamada farkedilmese bile, ilerleyen yıllarda üniversitemizin sağlayacağı yararlar daha çok farkedilecektir.” diye konuştu.

Son günlerdeki en çok konuşulan konu olan Mardin’li ailelerin ilimizde ikamet edecek olmasıyla ilgili fazla ayrıntılı bir yorum yapmayan Soykan, bunun bürokratik bir yaptırım olduğunu önemle vurgulayarak; “Kırklareli olarak çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da söylemlerimizi uygulayamaya geçiremedik. Ancak yine de bu konu, Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan bir durum. Yani olaya direkt devlet el atmış. Her Kırklarelilinin olduğu gibi benim de vatandaş olarak endişelerim var tabii. Ama bu aileleri buraya getiren devlet, sonraki süreçler içinde hazırlık yapmış olmalıdır” diyerek, fazla yorumsal konuşmak istemediğini belirtti.

Hoş sohbet ortamında gerçekleşen öğle yemeğinin sonunda Tuna Soykan, davete gelen basın mensuplarına teşekkür ederek, yeniden görüşme temennisinde bulundu.