İl Genel Meclisi, ‘içkili yer bölgeleri'ni görüştü

İl Genel Meclisi, ‘içkili yer bölgeleri'ni görüştü

Kırklareli İl Genel Meclisi, 2009 Ocak ayı ikinci birleşimi dün saat 10:30’da Il Özel Idaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunması ile başlayan toplantı gündemin 3. maddesinin görüşülmesi ile devam etti.

Üçüncü maddede yer alan, Il Özel Idaresi’nin 18/12/2008 tarih ve 6203 sayılı, ilimiz hudutları dahilinde, belediye mücavir alan ve sınırları dışında kalan yerlerde Il Özel Idaresince verilecek umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ait Işyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına esas içkili yer bölgesinin 2009 yılı için tespit edilmesi teklifinin mecliste görüşüldü.

Ibrahim Tezan konu ile ilgili söz alarak; ”Bu konuda meclisimiz, seçildiğinden bu yana istikrarlı kararlar almıştır. Geçmişte yapmış olduğumuz uygulamanın devam etmesini öneriyorum” dedi.

Ibrahim Tezan’ın konuşmasının ardından söz alan, Kofçaz Il Genel Meclisi üyesi Hasan Dağ; ”Bazı okulların kapalı olmasına rağmen halen içkili yerlere 100 metreyi koruyoruz. Mesela Kofçaz’da şu anda kapalı olan birçok okula da aynı yasa uygulanıyor. Bunun için bu kararın tekrar gözden geçirilmesini diliyorum” dedi. Yapılan karşılıklı konuşmaların ardından, Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat; ”Boş okullar zaten kontroller sırasında dikkate alınmıyor”dedi. Başkan Sadık Aykanat’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından tekrar söz alan Ibrahim Tezan; ”Yasada boşluk bıraktığımızda ya da bu yerlere yönlendirici olarak giden arkadaşlarımız önyargıyla gitmemelidir. Eğitim olmadığı halde okula 100 metre uzaklıkta diye bu işyerlerine ceza yazılırsa bu hiç iyi olmaz. Kapalı olan okullarda ‘100 metre’ uygulamasının dikkate alınmaması, eğitim ve öğretimin olmadığı yerlerdeki işyeri sahiplerine ceza uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Maddenin bu şekilde oylanması gerekir” dedi. Üçüncü madde, ‘eğitim ve öğretimin olmadığı yerlerde geçersiz sayılması’ ibaresi eklenerek, Başkan Sadık Aykanat tarafından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Toplantı bu maddenin görüşülmesiyle sona ererken, Ocak ayının üçüncü birleşimi, bugün saat 10:30’da Il Özel Idaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.