İl Genel Meclisi'nden Mikro Kredi adımı

Kırklareli İl Genel Meclisi Türkiye'nin 27 ilinde uygulanan Mikro Kredi2nin Kırklareli'nde de uygulanması için çalışma başlattı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran ayının 3. birleşimini İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Birleşimde yoklama ve geçen birleşime ait tutanağın okunmasının ardından gündemin 3. maddesine geçildi. Gündemin 3. maddesinde İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soyan’ın yoksullara Mikro Kredi verilmesi ile ilgi verdiği önerge yer aldı. Önerge hakkında söz alan M. Tuna Soykan; “Bu Mikro Kredi uygulaması ülkemizde 27 ilde gerçekleştiriliyor. Bu mikro krediler bankaların kale almadığı yoksul ailelere veriliyor. Geri ödemeleri de haftalık yada aylık küçük miktardaki bakiyelerle oluyor. Bu Mikro Kredi uygulamasında dikkatimi çeken diğer bir husus ise % 100 geri dönüşüm saplanmış olması. Ben bu imkandan ilimizde bulunan yoksul ailelerin de faydalanması düşüncesiyle bizim İl Özel İdaremizin de böyle bir uygulama yapmasını istiyorum” dedi.
Madde ile ilgili AK Parti Pınarhisar İl Genel Meclisi Üyesi Metin Güvenç; “Böyle bir kredi ödemesi bize çok fazla yük olur. Meclisimizde eski olan arkadaşlar bütçe planlamasında çektiğimiz sıkıntıları çok iyi bilirler. Çünkü bizim gelir ve giderlerimiz belli. Bazı yerlerden kesinti yapmak zorunda kalacağız. Sonuçta bir sosyal yardımlaşma işi, grubum adına olumlu oy kullanacağımızı belirtmek isterim” dedi.
Daha sonra madde ile ilgili söz alan CHP Kofçaz İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Dağ; “Böyle bir proje bize 300 – 400 bin TL’ye mal olacak bir proje. Bence bu projeyi bir yerlerden kesinti yaparak gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.
Daha sonda İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan maddenin Plan Bütçe Komisyonuna havalesini teklif etti. Oylamaya sunulan teklif oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin kurulması ile ilgili önerge Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.
Birleşimin devamında 5. maddeye geçildi. Gündemin 5. maddesinde yer alan İl Özel İdaresine ait Cumhuriyet Ormanının içerisinden geçen havai hat çekilebilmesi için İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonunun raporu okundu. Rapor okunduktan sonra havai hattın çekilmesinde bir sakınca görülmediği kaydedildi ve rapor oy birliği ile kabul edildi.
Birleşimin 6. maddesinde yer alan Lüleburgaz ilçesinde bulunan İl Özel İdaresine ait 39.820.14 metrekare arsanın Lüleburgaz Belediyesine tahsisi, 7. maddede yer alan Lüleburgaz İlçesinde bulunan Eğitim Sevenler ve Yardım Derneği adına kayıtlı 1452 metrekarelik taşınmazın tahsisinin Lüleburgaz Lisesi adına yapılması teklifi ve 8. maddede yer alan Babaeski İlçesi Taşağlı köyü, Babaeski yolu mevkiinde bulunan 139.174.00 metrekare alanda bulunan sanayi alanının 45.000.00 metrekare alanına Süt ve Besi Hayvancılığı tesisinin kurulması teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
8. madde konusunda söz alan Hasan Dağ; “Yerin tarım arazisi olduğunu düşünüyorum. Bu yer geçtiğimiz günlerde de çevreye verdiği kirlilikten dolayı büyük bir ceza almıştı. Çevre Komisyonunun da incelemeler yapmasında fayda olacağını düşünüyorum. Ama yanlış bir şey yapmamamız için komisyon üyesi arkadaşlar çok ayrıntılı rapor hazırlamalı” şeklinde konuştu. (yy)