Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı dördüncü birleşiminde 2010 yılı yatırım programı görüşüldü

Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı dördüncü birleşiminde 2010 yılı yatırım programı görüşüldü

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı dördüncü birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonundan yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin dördüncü maddesi olan İl Genel Meclisi’nin 05/10/2009 tarih ve 148 sayılı kararına istinaden, ilimiz Merkez İlçe Karakoç Köyü Kulübe Tepe köy civarı mevkiinde, 8 pafta 137 ada, 7 parsel numaralı 21651.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Atılgan Et-Gıda ve ihtiyaç maddeler san. Ve tic ltd. şti. tarafından “Besi üretim çiftliği” tesisi kurulması amacı ile hazırlanan imar planlarının onaylanması hususunda “İmar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından proje kapsamından projenin dışına çıkılmamak şartıyla, inşaat izni ve ruhsat alana kadar mühürlü kalmasına, eksikliklerin giderilmesinin ardından yeniden görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Kırklareli İl Özel İdaresi’nin 2010 yılı yatırım programı ile ilgili ihtisas komisyonları tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. İlk olarak Tarım Komisyonuna ait rapor okunarak meclis üyelerinin oylarıyla karar verildi.

Daha sonra ise Spor Komisyonu raporu okundu.

Rapor’un okunmasının ardından söz alan Yurdaer Ulus Kaynarca futbol sahasına ilave olarak soyunma odası ve etrafına tel örgü çekilmesini önerdi. Demirköy Meclis Üyesi Selahattin Birkaya “Demirköy için kapalı spor salonu projesi vardı. Bu rapora dahil edilmemiş. Spor salonu için belediye tarafından yer ayrıldı. Bu projenin de rapora dahil edilmesini istiyorum.” Dedi.

Daha sonra ise söz alan Vize Meclis Üyesi Hasan Basri Korkmaz “Spor Komisyonuna yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Vize için sadece Çakıllıspor Kulübünün dikkate alındığını gördüm. İlçemizde Vizespor ve Acarspor olmak üzere iki tane amatör kulüp var. Birde yeni kurulan Evrenspor var. Bunun etrafının tel örgüyle çevrilmesini istiyorum. Benim isteğim gerçekten ihtiyacı olan yerlerin ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

Hasa Basri Korkmaz’ın konuşmasının ardından söz alan Alaaddin Ergin ise “Amatör olan bu spor kulüpleri profesyonel gibi işletilmektedir. Bir sporcunun diğer bir kulübe geçisi çok zor şartlarda gerçekleşmektedir. Spor kulüplerinin ayakta kalabilmesi için çok büyük bir kaynak var. Birçok spor kulübü ramazan ayında gerçekleştirilen tombala sayesinde ayakta kalmaktadır. Ben geçmiş yıllarda spor kulübü başkanlığı yaptığım dönemde Vali beyden tombala için izin istemiştim. Vali bey bu isteğime karşılık “benden kumar için izin istiyorsun, ben şimdi seni tutuklatırım” diye cevap vermişti. Oysa ki devletimiz sayısal loto, süper loto, milli piyango ve iddaa gibi birçok şans oyununa izin veriyor. Bunlar kumar sayılmıyor mu?

Tesis yapmak mevcut tesisleri onarmak bakım yapmak güzel ama, amatörlerin lige başlaması için büyük paralara ihtiyacı var. Bunun için ilk önce bu sorunu gidermeliyiz. Amatör spor kulüplerinin derdi çok büyük.” Dedi.

Daha sonra ise İl Genel Meclisi Başkanı m. Tuna Soykan söz alarak “Burada herkes kendi ilçesine, beldesine, köyüne hizmet götürmek istiyor. Biz özel idare gelirini nasıl arttırabiliriz, bunu düşünerek çalışmalar yapmalıyız.” Dedi.

Başkan Soykan’ın görüşlerini belirtmesinin ardından ise söz alana Hasan Dağ “Spor gençlerimizin sağlıklı kalabilmesi için olmazsa olmazıdır. Plan bütçeden biz spora çok fazla ayıramadık. Ama bunu Kasım ayında artırma olanağı olacaktır. Benim fikrim burada öncelikli olarak Lüleburgaz-Kırklareli-Babaeski- Vize ve daha sonra diğer ilçelerimiz dikkate alınmalıdır. Ben Lüleburgaz ve merkeze daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz geçen dönem bütçemizden verdiğimiz para ile Kırklareli toprak sahasına sentetik çim için para aktardık. Kırklareli’nde gece spor yapmak için alan yok. Benim önerim Kırklareli ve Lüleburgaz sahaları ile, Kırklareli Anadolu Lisesi sahasının ışıklandırmasının da dahil edilmesidir.” Dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından spor komisyonu raporu talepler dahil edilerek Kasım ayı birleşiminden görüşülmesine karar verildi.

Spor Komisyonu raporunun ardından ise Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu okundu.

Söz alan Çetin Şinikoğlu “Komisyon raporunu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Meclis üyesi Hasan Dağ Pınarhisar ilçesinin ambulans talebine değinerek “Pınarhisar ilçesi şanslı bir ilçe” dedi. Hasan Dağ’ın bu sözlerinin ardından yeniden söz alan Çetin Şinikoğlu” Bizim ambulansımız kaza yaptı ve kullanılmaz hale geldi. Bu kaza sonucunda ambulans içerisinde bulunan sağlık ekipleri de yaralandı. Burada yanlış anlaşılma olmasını istemiyorum. Gerçekten bu ambulansa ihtiyacımız var.” Dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun da Kasım ayında yeniden görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Son olarak ise Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okunarak görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından raporun Kasım ayında yeninden görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.